15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialOprea se spală pe mâini în scandalul privind moartea polițistului din coloana...

Oprea se spală pe mâini în scandalul privind moartea polițistului din coloana lui oficială: Eu NU am văzut accidentul

UPDATE: Ministrul de Interne Gabriel Oprea a respins acuzațiile potrivit cărora s-ar fi folosit de coloana oficială în scop personal. De asemenea, Oprea a arătat că el nu a văzut accidentul și alți doi polițiști i-au făcut semn să plece când au constatat ce s-a întâmplat. Mai mult, Oprea a subliniat că se deplasa în interes de serviciu. 

Oprea a arătat că a făcut această declarație de presă în urma solicitării președintelui Klaus Iohannis și că până acum a păstrat tăcerea atât din respect față de familia lui Bigdan Gigină, dar și din cauză că nu a vrut să obstrucționeze desfășurarea anchetei penale. 

Gabriela Oprea a precizat că MAI sprijină complet desfășurarea anchetei și că el se angajează să își continue activitatea cu ”responsabilitate”. 

 ”Ca urmare a solicitării președintelui Klaus Iohannis aș vrea să fac o scurtă declarație care să răspundă unor întrebări din spațiul public: În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie, Polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în misiune. Din respect pentru familia îndurerată am ales să nu fac declarații publice imediat după accident. Poliția Capitalei a oferit informații legate de circumstanțele în care s-a petrecut accidentul. În ceea ce mă privește am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să le ofer condoleanțe personal, am ales să mă abțin de a oferi informații care să mă disculpe de unele acuzații. Am ales să acord prioritate faptului că Ministerul de Interne, structurile subordonate, pun la dispoziția Parchetului, toate informațiile cerute. Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 20 octombrie, în timpul unei deplasări realizate în scop profesional. Detaliile au fost puse la dispoziția Parchetului. Coloana s-a oprit la un moment dat. Eu nu am văzut accidentul. Am văzut doar cei doi polițisti oprindu-se. Unul dintre ei mi-a făcut semn să plecăm. Abia după ce am depășit accidentul, am aflat ce s-a întâmplat. Acuzațiile sunt complet nefondate. MAI acordă sprijin activ pentru desfășurarea anchetei. Acestea sunt precizările pe care le pot face public în acest moment. Voi continua să îmi fac cu responbilitate datoria”, a spus Oprea. 

——

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, va face o declarație de presă la sediul ministerului la ora 11.00. Astfel, Gabriel Oprea va oferi primele lămuriri în ceea ce privește accidentul care s-a soldat cu moartea unui polițist din coloana lui oficială. 

A trecut aproape o săptămână de la moartea agentului de poliție, iar deocamdată ministrul de Interne nu a făcut nicio declarație. Ministerul Afacerilor Interne a transmis, duminică, primul răspuns oficial legat de ancheta privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, susţinând că MAI şi ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.

Citește și: Iohannis: Îi poftesc de urgență în fața microfoanelor pe Ponta și Oprea să dea lămuriri

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Bogdan Gigină a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezența a sute de colegi îmbrăcați în uniforme.

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut ministrului dar și premierului să dea explicații în legătură cu acest accident. 

Citește și: Scandalul Oprea: va reseta jocul politic?

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat, duminică, în centrul Capitalei și au cerut demisia ministrului de Interne. Oamenii au acuzat că ministrul s-a folosit de coloana oficială în scop personal. 

După ce au au protestat aproximativ 30 de minute în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde au scandat “Jos Oprea”, “Demisia”, “Ieşi afară, javră ordinară” şi “Asasin, Oprea asasin”, cei aproape o mie de manifestanţi au plecat pe Bulevardul Magheru, spunând că vor merge la sediul Guvernului.

Manifestanţii au spus că au nevoie de coloană oficială pentru a se deplasa, făcând astfel aluzie la faptul că ministrul Gabriel Oprea a avut coloană oficială în ziua accidentului în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, care în timpul misiunii a căzut cu motocicleta într-o groapă şi a murit din cauza rănilor suferite.

Câteva sute de manifestanţi au plecat îmn marş din zona fântânii de la Universitate spre sediul Ministerului Afacerilor Interne, scandând “Jos Oprea, “Demisia” şi “Solidaritate”, după ce au ţinut un moment de reculegere pentru poliţistul Bogdan Gigină.

De asemenea, PNL și Monica Macovei au cerut demisia ministrului de Interne, în timp ce Klaus Iohannis i-a solicitat să dea ”de urgență” explicații. 

 

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă