18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGabriela Firea: Stimulentul financiar pentru nou-născuți este acordat părinților cu domiciliu în...

Gabriela Firea: Stimulentul financiar pentru nou-născuți este acordat părinților cu domiciliu în București sau care au viză de flotant

Primarul Capitlei, Gabriela Firea, a anunțat, lunci, că stimulentul financiar de 2.500 de lei pentru nou-născuți va fi acordat atât părinților care au domiciliul sau reședința în București, cât și celor cu viză de flotant în Capitală.

„E nevoie ca măcar unul dintre părinți să aibă buletin de București, să aibă domiciliul în Capitală sau reședința. Este valabil și atunci când o familie locuiește flotant în București. Sunt foarte mulți tineri care lucrează în Capitală (…), stau cu chirie. Deci este valabil și pentru familiile care o viză de flotant și nu domiciliul", a anunțat Gabriela Firea, luni, într-o intervenție video, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului general, acest stimulent este acordat pentru toți copiii născuți într-o maternitate din Capitală, începând cu 26 iunie.

„Consiliul General al Municipiului București aprobă doar hotărâri valabile în Capitală. Firește, ca părinte mi-aș dori ca toți copiii din România să poată să primească acest stimulent financiar la naștere, le voi transmite colegilor mei, și în măsura în care și bugetul va permite poate și alte autorități locale vor lua această inițiativă. Nu este o sumă foarte marea cea de 2.500 de lei, dar este un bun început, e o sumă pe care părinții o folosesc, eu așa sper, în beneficiul copiilor. Toți cei care avem copii știm cât de multe sunt necesare atunci când apare un bebeluș în viața unei familii, cât de multe lucruri trebuie să fie cumpărate. (…) Nu este o alocație, este un stimulent financiar care se acordă de către Primărie la nașterea unui copil", a mai spus Gabriela Firea.

 CGMB a aprobat, la inițiativa primarului Gabriela Firea, hotărârea nr. 209/ 2017 prin care familiile din București primesc un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut. Părinții pot depune, începând de luni, documentele pentru obținerea stimulentului financiar pentru nou-născuți. Dosarele pot fi depuse în decurs de o lună de la nașterea copilului.

Cererile vor fi depuse la sediul Centrului de Informare și Consiliere pentru Cetățeni din Șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 38, sector 2, și la sediul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București din strada Foișorului, nr. 56-58, sector 3, de luni până vineri, între orele 9,00 — 15,00. Banii se pot acorda cash sau prin virament bancar.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...
Ultima oră
Pe aceeași temă