12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Cei mai buni elevi de liceu sunt trimiși într-o tabără...

GALERIE FOTO. Cei mai buni elevi de liceu sunt trimiși într-o tabără militară

Tiruri de armă, explozii, capcane, ascensiuni pe coarda de alpinism, lecții de supraviețuire în teren necunoscut.

Acestea sunt câteva "probe de foc" la care vor fi supuși, în acest an, elevii participanți la "Tabăra de vară pentru cercetași".

Tabăra, aflată la a 9-a ediție, este organizată de Ministerul Apărării Naționale  în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Asociaţia de Caritate din Armata României "Camarazii"

Acțiunea este coordonată de Direcţia informare şi relaţii publice a MApN.

Tabăra se desfășoară sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!".

Chiar dacă este pasionat de domeniul militar, nu orice copil poate merge în tabăra de cercetași. Pentru selectarea participanților, MApN a lansat un concurs de selecție la care se pot înscrie elevi din clasele VI-VII şi IX-XI.

Zece locuri sunt rezervate pentru copii instituționalizați

La ediţia din acest an a taberei, din 42 de locuri disponibile, 10 vor fi ocupate de tineri instituţionalizaţi din învăţământul liceal cu rezultate excepţionale la învăţătură. Aceștia vor fi selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Celelalte 32 de locuri vor fi scoase la concurs. 10 locuri (5 echipe) sunt rezervate pentru elevii din învăţământul gimnazial, iar 22 de locuri (11 echipe) revin elevilor de liceu.

Concursul de selecţie cuprinde două etape. În prima etapă, programată în perioada martie – aprilie 2015, se vor testa cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi UE.

Selecția participanților se face prin test grilă

Verificarea cunoștințelor se va face printr-un set de 20 de întrebări tip grilă.

Membrii echipelor care vor răspunde corect la cel puţin 15 întrebări se vor califica pentru etapa următoare, ce va avea loc între 6 şi 19 aprilie. În etapa a doua echipele vor răspunde la un nou set de întrebări.

În perioada 20 – 24 aprilie, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul final al concursului.

Pe parcursul taberei, în perioada 5 – 12 iulie, elevii vor fi cazați la cabana Forban de la Predeal.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă