19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Exercițiu militar la Constanța. Armata respinge inamicul din largul Mării...

GALERIE FOTO. Exercițiu militar la Constanța. Armata respinge inamicul din largul Mării Negre

Militarii Armatei Române se antrenează în aceste zile în poligonul Capu Midia (județul Constanța), simulând respingerea unui inamic ce atacă din largul Mării Negre.

Trupele implicate în exercițiu aparțin Regimentului 53 Rachete Antiaeriene ”Tropaeum Traiani” din garnizoana Medgidia.

Antrenamentul din perioada 20 – 30 aprilie include și trageri de luptă. Acestea urmăresc nimicirea unor ținte terestre fixe și a unor ținte aeriene, atât ziua cât și noaptea, în toate condițiile de vizibilitate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, „scopul activității constă în perfecționarea deprinderilor echipajelor în lucrul cu tehnica, antrenarea militarilor de pe complexele de artilerie antiaeriană Gepard prin diferite procedee de tragere şi în diferite regimuri de lucru”.

Regimentul 53 este unitatea menită să asigure protecția antiaeriană a teritoriului județului Constanța. Cele mai importante obiective militare din zonă sunt portul Constanța, cel mai mare de la Marea Neagră, și aerodromul Mihail Kogălniceanu, pus de România la dispoziția SUA.

Regimentul 53 are în dotare sisteme de rachete Kub și SA-9, de fabricație sovietică, și Gepard, de fabricație germană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, este expusă la București

Cea de-a 67-a ediție a World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, este expusă în Piața Universității din București. Expoziția va putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă