18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Încep exerciții militare de amploare pe teritoriul României

GALERIE FOTO. Încep exerciții militare de amploare pe teritoriul României

În poligonul Smârdan, al Forțelor Terestre Române, a început pregătirea exercițiului Saber Junction 2015, programat în luna aprilie.

Saber Junction va deschide seria exercițiilor militare de amploare care sunt planificate pe teritoriul României în anul 2015.

Astăzi, în poligonul Smârdan (județul Galați) se află și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa. Acesta s-a întâlnit cu militarii români şi americani participanţi la faza I, denumită „Early Entry”, a exerciţiului Saber Junction.

La aplicație au ajuns, până acum, militarii americani din Brigada 173 Aeropurtată şi din Regimentul 2 Cavalerie. Alături de ei se află militari români din Brigada 282 Mecanizată.

Soldații vor simula ocuparea unui aeroport

Potrivit scenariului exercițiului, soldații din Brigada 173 Aeropurtată vor simula ocuparea unui aeroport, care va fi apoi eliberat de militari români și americani.

În luna aprilie, la acțiunile propriu-zise ale Saber Junction 2015 din poligonul Smârdan sunt așteptați peste 2000 de luptători din România, SUA, Marea Britanie și Republica Moldova.

Citește și: 350 de militari britanici vin în România

Acțiunile din România reprezintă doar prima parte a Saber Junction. Pe parcursul lor, vor fi exersate proceduri de luptă terestră și aeropurtate. Ulterior, acțiunile Saber Junction vor continua în complexul de poligoane Hohenfels din sud-estul Germaniei.

În total, în diferite țări ale Europei, la Saber Junction 2015 vor participa circa 4700 de militari din 17 țări membre NATO și partenere.

Accident tragic la Saber Junction 2014

Saber Junction reprezintă cele mai ample antrenamente organizate anual de Forțele Terestre americane din Europa, începând cu anul 1989.

Ultima ediție a exercițiului s-a desfășurat în septembrie 2014 în mai multe țări europene, inclusiv în România.

Din păcate, la acțiunile Saber Junction 2014 s-a înregistrat și un eveniment tragic. Un automobil Humvee cu cinci militari români s-a răsturnat în zona Hohenfels (Germania). În urma accidentului, un subofițer a murit iar ceilalți patru au fost răniți.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă