13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Medicamente expirate, furate din Italia, urmau să fie vândute în...

GALERIE FOTO. Medicamente expirate, furate din Italia, urmau să fie vândute în România

Poliția italiană a reținut opt persoane acuzate de trafic cu medicamente furate.

Medicamentele erau sustrase din spitale și farmacii din Italia. Rețeaua de infractori urmărea să le vândă în România, Bulgaria și Albania.

Potrivit presei italiene, poliția a anunțat confiscarea, acum două zile, a 53.000 de cutii cu medicamente, valorând circa 1,8 milioane de euro. Ele erau destinate bolilor oncologice, neurologice sau neurodegenerative.

Întrucât fuseseră depozitate pe termen lung și în condiții improprii, unele medicamente erau expirate iar altele erau deteriorate.

Întreaga cantitate de produse confiscate a fost distrusă de poliție.

Investigațiile au început anul trecut. Primul lor rezultat a fost descoperirea, de o echipă a Poliției Fiscale, condusă de colonelul Raffaele D'Angelo, a unui depozit unde se pregăteau livrări de medicamente spre estul Europei. Depozitul funcționa în orașul Fiumicino de lângă Roma.

Ancheta a arătat că medicamentele proveneau de la spitale și farmacii din nordul Italiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă