10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Potop în Corbu: mașini luate de apă, case distruse

GALERIE FOTO. Potop în Corbu: mașini luate de apă, case distruse

În localitatea Corbu a plouat într-o zi cât în cinci luni. Meteorologii spun că s-au înregistrat precipitații de 177 litri pe metru pătrat, un record în România, de când se fac măsurători. Ploile acestea au venit pe fondul unora anterioare, câns s-au atins între 47 și 50 litri/mp, deci pământul era deja îmbibat. Ținând cont că pânza freatică este relativ sus în zonă și că localitatea este amplasată între Marea Neagră și Lacul Tașaul avem rețeta unui dezastru. Un dezastru care a lovit, ieri, cu putere.

”Marea parcă s-a unit cu lacul Corbu. Mașini cu oameni plutesc în derivă, apa vine șuvoaie dinspre mare. Poliția Locală a salvat o mamă cu un copil mic”, spunea în noaptea de luni spre marți primarul din Năvodari, Nicolae Matei. Viitura i-a luat prin surprindere pe șoferi. Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitaţi să intevină, prin S.N.U.A.U 112, în jurul orei 21.17, pe DJ 226 ce leagă localităţile Năvodari şi Corbu, unde mai multe autoturisme au fost surprinse de o viitură.     

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipajele de pompieri, care au reuşit salvarea a 23 de persoane, printre care si un copil de aproximativ un an si opt luni, ocupanţi ai autoturismelor. În cursul nopţii trecute, pompierii constănţeni au mai reuşit să salveze înca două persoane, una surprinsă de viitură, fiinde recuperată cu acesoriilor din dotare, iar cealaltă, după efectuarea căutărilor a fost găsită izolată într-un spaţiu de adăpostire de pe o plajă din localitatea Corbu. Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice produse, au intervenit 35 de subofiţeri şi doi ofiţeri ai I.S.U. Constanţa, cu opt autospeciale, o Autospecială pentru Transport Victime Multiple, două ambulanţe SMURD, patru motopompe şi o barcă pneumatică. 

Locuințe afectate

Ploile au afectat și mai multe locuințe. Primarul din Corbu, Marian Gălbinașu, a declarat că este vorba despre mai multe zeci de case, dar un bilanț va fi efectuat în cursul zilei de astăzi. De asemenea, calea ferată a fost deplasată din loc, pe o distanță de mai multe zeci de metri.

 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă