15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialGarden Party de 10 Mai la Palatul Elisabeta

Garden Party de 10 Mai la Palatul Elisabeta

Peste 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, la evenimentul anual "Garden Party", manifestare de tradiție găzduită de Palatul Elisabeta, informează Agerpres. Adunarea a fost una extrem de pestriță, care a reunit personalități de prim rang și personaje controversate.

Alături de Familia Regală a României, reprezentată de principesa moștenitoare Margareta, principele Radu, principesa Maria și principele Nicolae, la manifestare au luat parte primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Gabriela Szabo, senatorul Gabriela Firea, Victor Opaschi, Theodor Paleologu, dar și Ivan Patzaichin, Gheorghe Hagi, Sorin Ilfoveanu, Ștefan Câlția, Dan Puric, alte personalități ale autorității politice centrale și locale, ale mediilor academic, cultural, științific și politic, personalități ale societății civile și mediului de afaceri, reprezentanți ai Corpului Diplomatic și ai Clerului din toate județele țării și Republica Moldova, membri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei — ANRM.

În deschiderea evenimentului, de la un balcon al Palatului Elisabeta, Familia Regală a salutat publicul, după intonarea Imnului Regal, cei prezenți aplaudând îndelung, la finalul evenimentului cei patru reprezentanți ai Casei Regale Române luându-și rămas bun de la invitați.

Pe parcursul manifestării, Orchestra Muzica Reprezentativă a MApN a susținut un recital cu piese de mare popularitate din repertoriul de promenadă, iar invitații au servit din produsele prezentate de firmele care au obținut, de-a lungul anilor, titlul de "Furnizor al Casei Regale".

Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale a susținut un concert cu piese de mare popularitate din repertoriul de gen în grădina palatului.

De la un stand al Editurii Curtea Veche, amenajat în curtea Palatului, cei prezenți și-au putut procura volume "regale", la prețuri de "party".

La reușita manifestării a participat un detașament al Regimentului de Gardă și Protocol "Mihai Viteazul", oaspeții Palatului Elisabeta putând admira și o inedită paradă aviatică, la fel ca în anii precedenți, Iacarii Acrobați survolând Palatul Elisabeta.

Evenimentele dedicate Zilei Regalității se vor încheia, sâmbătă seară, la Ateneul Român, cu un concert susținut de Camerata Regală, la care vor lua parte principele Radu și principesa Maria.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă