13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGeoana, Antonescu, Iohannis si Ciuhandu au semnat "Parteneriatul pentru Timisoara"

Geoana, Antonescu, Iohannis si Ciuhandu au semnat “Parteneriatul pentru Timisoara”

Candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si cel al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat, marti, "Parteneriatul pentru Timisoara", un acord prin care edilul Timisoarei il sprijina pe candidatul PSD la Presedintie, relateaza agentia Mediafax.

Imediat ce au ajuns la Primaria Timisoara, Mircea Geoana si Crin Antonescu s-au intalnit cu primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, si cu cel al Sibiului, Klaus Iohannis, in biroul lui Ciuhandu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, ei au mers in sala Consiliului Local Timisoara unde a fost intonat imnul national, fiind prezent si liderul PNTCD Radu Sarbu.

Inaintea semnarii documentului, Gheorghe Ciuhandu a spus ca spera ca in 6 decembrie sa existe o guvernare noua, cu un premier cunoscut atat pe plan national, cat si international si un presedinte care sa nu ii invrajbeasca pe romani, ci sa fie un presedinte al tuturor romanilor.

"Din pacate presedintele pe care l-am avut in ultimii cinci ani nu a corespuns acestor cerinte", a spus Ciuhandu.

La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca ar fi fost aplicata Proclamatia de la Timisoara "am fi fost departe acum", iar daca punctul 8 ar fi aplicat acum, cel care ar trebui sa iasa din politica ar fi Traian Basescu.

La semnarea "Parteneriatul pentru Timisoara" au participat lideri ai PNL si PSD, intre care Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Cristian Busoi, Radu Stroe, Claudiu Branzan, Ion Bazac, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu, Ilie Sarbu, Liviu Dragnea, dar si poetul Mircea Dinescu.

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu (PNTCD), declara, recent, ca a decis sa il sprijine pe Mircea Geoana deoarece acesta i-a dat asigurari, in timpul ultimei vizite facute la Timisoara, ca "raporturile fata de municipiu vor fi reconsiderate pozitiv".

Edilul Timisoarei a afirmat ca a cerut o interventie "masiva a autoritatilor centrale", atat in discutiile cu Crin Antonescu, cat si cu Mircea Geoana.

"Eu am avut discutii si cu domnul Geoana si cu domnul Antonescu despre mai multe chestiuni legate de pozitia Timisoarei in context national – faptul ca Timisoara este poarta spre vest a Romaniei, ca este centru multicultural, ca Timisoara, dupa Bucuresti, are contributia cea mai importanta la bugetul de stat, faptul ca infrastructura in sine in zona Timisoarei a fost lasata in delasare, din multe puncte de vedere, faptul ca multe dintre eforturile pe care le-am facut au fost din forte proprii si am cerut o interventie masiva a autoritatilor centrale", spunea Ciuhandu.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă