10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania, ținta imigranților care cer azil politic. Majoritatea fug de războaiele din...

Germania, ținta imigranților care cer azil politic. Majoritatea fug de războaiele din Orientul Mijlociu

Germania a înregistrat, în 2015, peste 300.000 de persoane care au cerut azil politic. Majoritatea sunt imigranți care au fugit din calea războaielor din Orientul Mijlociu.

Cifra este net superioară celei indicate de Oficiul federal pentru imigranți și refugiați (BAMF), care a înregistrat 258.000 de cereri. Diferența se explică prin faptul că statisticile landurilor nu au fost încă transmise la nivel federal și, prin urmare, nu au fost luate în calcul de BAMF, potrivit Agerpres.

BAMF estimează numărul de solicitanți de azil, pentru anul 2015 la jumătate de milion de persoane. În 2014, Germania a primit 202.000 cereri de azil, ceea ce a fost cu 60% mai multe decât în anul anterior.

Vineri, președintele BAMF, Manfred Schmidt, s-a referit la un aflux ‘record’ pentru o singură lună, iulie, de 79.000 de solicitanți de azil, veniți mai ales din Siria, Irak și Afganistan.

Dezbaterea tot mai aprinsă privind imigrația a scindat eșicherul politic din Germania. Uniunea Creștin-Socială (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a cerut săptămâna trecută guvernului să dubleze sprijinul financiar acordat landurilor, pentru a face față presiunii în creștere asupra serviciilor publice.

Se estimează că, în 2015, cheltuielile landurilor cu procesarea cererilor și cu cazarea imigranților se vor dubla față de anul trecut, de la 2,2 miliarde de euro la 5 miliarde de euro.

Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă