7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialGheorghe Nichita, arestat preventiv

Gheorghe Nichita, arestat preventiv

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost arestat preventiv, vineri seară, în dosarul în care este suspectat că a primit mită de la președintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, care va fi cercetat în arest la domiciliu, au hotărât judecătorii de la Tribunalul București.

Gheorghe Nichita, a fost reținut, joi seară, de procurorii DNA, după ce a fost audiat timp de câteva ore.

Citește și: Primarul suspendat de la Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de DNA. Ce ACUZAŢII NOI îi aduc procurorii

Primarul Nichita ar fi pretins 1,5 milioane de euro de la Urdăreanu. În schimbul acestei sume, Primăria Iaşi ar fi urmat să încheie un contract cu firma UTI, contract referitor la semaforizarea unor intersecţii din municipiu.

Comisionul cerut de primarul Nichita, 1,5 milioane de euro, reprezenta 10 la sută din valoarea contractului, pe care UTI urma să o încaseze de la Primărie în schimbul lucrărilor efectuate.

În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au audiat şi apoi l-au reţinut, joi, şi pe Tiberiu Urdăreanu, patronul de la UTI.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29.10.2015, a inculpaților Nichita Gheorghe, primar al municipiului Iași, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, şi Urdăreanu Tiberiu, președinte al grupului de firme UTI, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 29 octombrie 2015, față de inculpatul Tănăsescu Mihail, vicepreședinte al grupului de firme UTI, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă