18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGheorghe Ștefan rămâne în arest preventiv, în dosarul Microsoft

Gheorghe Ștefan rămâne în arest preventiv, în dosarul Microsoft

UPDATE: Gheorghe Ștefan rămâne în arest preventiv, în dosarul Microsoft, în care este cercetat pentru trafic de influență și spălare de bani.

——-

Gheorghe Ștefan află, luni, dacă va fi cercetat în stare de libertate în dosarul Microsoft, în care este arestat preventiv pentru trafic de influență și spălare de bani. Decizia va fi definitivă.

Citește și: Dosarul Microsoft: Procurorii pun SECHESTRU pe bunurile lui Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan, Gabriel Sandu și Dumitru Nicolae

Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a recunoscut acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani, în dosarul Microsoft, după patru luni de arest.

Citește și: Gheorghe Ștefan, audiat la DNA

Instanţa supremă a decis, lunea trecută, prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Gheorghe Ştefan pe o perioadă de 30 zile, începând cu 26 februarie până la 27 martie, la cererea procurorilor DNA.

În dosarul Microsoft sunt cercetați și Dorin Cocoș, Dumitru Nicolae, Gabriel Sandu.

Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societăţii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România. Gabriel Marin a făcut un denunţ la DNA, arătând că i-a plătit lui Dorin Cocoş prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă