7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDosar Microsoft: Gheorghe Ștefan audiat la DNA

Dosar Microsoft: Gheorghe Ștefan audiat la DNA

UPDATE: Gheorghe Ștefan, arestat în dosarul Microsoft, a demisionat din funcția de primar a municipiului Piatra Neamț, a anunțat, joi, avocatul acestuia, Gheorghe Cristea, conform B1 Tv.

El a declarat că Gheorghe Ștefan și-a recunoscut vinovația privind traficul de influență.

”Își recunoaște vinovăția privind traficul de inflență. De acum nu poate influența niciun martor, demisionând din funcția de primar. Acum starea lui de sănătate este foarte gravă și vrea să se trateze în arest la domiciliu”, a precizat avocatul. 

——-

Gheorghe Ștefan, aflat în arest preventiv până în 27 martie în dosarul Microsoft, a fost adus la Direcția Națională Anticorupție pentru audieri, informează B1 TV. 

Fostul primar din Piatra Neamț a recunoscut acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani, în dosarul Microsoft, după patru luni de arest.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Citește și: Dosarul Microsoft: De ce au fost iertaţi denunţătorii Florică și Pescariu

Ștefan este ultimul dintre cei cercetați în dosarul Microsoft care se află în arest preventiv. 

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă