13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Gică Popescu, undă verde pentru ELIBERAREA condiționată

UPDATE. Gică Popescu, undă verde pentru ELIBERAREA condiționată

UPDATE 15.20: Gică Popescu poate fi eliberat condiționat, după executarea a jumătate din pedeapsa de trei ani, a decis, luni, Judecătoria Sectorului 4, relatează Mediafax. Hotărârea instanței nu este definitivă. 

UPDATE. Procurorii DNA se opun eliberării fostului căpitan al naționalei, Gheorghe Popescu, pentru că raportul venit de la comisia penitenciarului Jilava nu conţine date care să ateste că ar fi redactat, într-un an şi jumătate, cele patru lucrări ştiinţifice la care se face referire în document.

În al doilea rând, procurorii spun că ar fi fost imposibil ca Gică Popescu, fiind o persoană publică, să nu se comporte exemplar în detenţie, motiv pentru care acest argument nu ar putea fi luat în considerare.

Şedinţa de judecată s-a încheiat. Decizia urmează să fie luată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4.

————–

Fostul căpitan al naționalei, Gheorghe Popescu, încarcerat din martie 2014 în Penitenciarul Jilava, pentru acuzaţii de evaziune fiscală în dosarul transferurilor, ar putea fi eliberat condiţionat, luni, după ce îi va fi judecată solicitarea la Judecătoria Sectorului 4, potrivit digi24.ro.

Argumentul principal care susţine solicitarea depusă la Judecătoria Sectorului 4 este raportul favorabil întocmit de Comisia pentru eliberare condiţionată de la închisoare, care consemnează comportamentul bun al acestuia în timpul detenţiei, faptul că a muncit şi a obţinut astfel reducerea zilelor de executat.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, el având și interdicția de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

Acuzațiile la adresa lui Gheorghe Popescu se referă la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliștilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistrița la Panathinaikos-Grecia) și Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray-Turcia).

Gheorghe Popescu a fost obligat atunci de instanță să plătească la ANAF, în solidar cu Jean Pădureanu, Ioan și Victor Becali, suma de 328.440 lei în contul transferului fotbalistului Lucian Sânmărtean și 2,2 milioane lei, în solidar cu George Copos și Ioan Becali, în legătură cu transferul lui Florin Bratu.

De altfel, judecătorii au dispus și confiscarea de la Gheorghe Popescu a sumelor de 75.000 USD și 1.000.000 USD, din care a fost scăzută suma de 1.330.000 lei, plătită de acesta cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.

Până în prezent, alți doi condamnați din acest dosar au fost eliberați condiționat din închisoare — Jean Pădureanu și George Copos.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă