16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali: Închisoarea, cea mai folositoare perioadă din viața mea

Gigi Becali: Închisoarea, cea mai folositoare perioadă din viața mea

Patronul FC Steaua, George Becali, a spus, marţi, la Tribunalul Constanţa, unde decizia în cazul eliberării sale condiţionate a rămas în pronunţare, că detenţia a fost cea mai folositoare perioadă din viaţa sa şi că astăzi are emoţii mai mari decât atunci când a fost condamnat, informează Mediafax.

“Mulţumesc judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat pentru că eu consider că cea mai folositoare perioadă din viaţa mea au fost cei doi ani de închisoare, mântuirea e cel mai important lucru pentru mine şi am învăţat ce înseamnă mântuirea în închisoare”, a spus Becali.

El a menţionat că, potrivit legii, cărţile sale sunt considerate lucrări ştiinţifice din momentul în care au fost publicate.

Becali a mai precizat, totodată, că lucrarile că sunt cărţi în care a pus suflet şi că nu au fost scrise doar pentru a i se scădea din pedeapsă.

“Sunt scrise cu inima, cu suflet, cu sânge. Mă trezeam la două noaptea din somn şi notam o idee, nu am scris cărţi de 20 de pagini de dragul de a scădea din pedeapsă, aşa cum fac unii. Dacă o carte este editată, este lucrare ştiinţifică, aşa zice legea”, a mai afirmat Becali în faţa instanţei, adăugând că “Muntele Athos” este cea mai importantă lucrare a sa.

El a declarat că nu va repeta infracţiunile pentru care a fost condamnat după ce va ieşi din închisoare.

“În cazul cu sechestrarea am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Am dat nişte bani la bodyguarzi să-mi recupereze maşina şi i-au sechestrat pe cei care au furat-o, fără ştirea mea. Trebuia să anunţ Poliţia, recunosc, e vina mea, iar pentru asta am primit trei ani cu suspendare. Eu nu sunt un om care să sechestreze persoane. Cei care au sechestrat sunt liberi şi nu prezintă pericol pentru societate”, a afirmat Becali.

El a precizat că a fost condamnat şi pentru complicitate la abuz în serviciu, infracţiune comisă în urmă cu 17 ani, atunci când nu avea funcţie publică şi nu a repetat infracţiunea mai târziu, când a ajuns europarlamentar şi deputat.

“Am făcut complicitate la abuz în serviciu acum 17 ani, când eram nimeni, nu ştiam pe nimeni, pentru când am făcut un schimb de terenuri. Între timp, am fost europarlamentar, am ajuns deputat în Parlamentul României şi nu am mai făcut niciun abuz în serviciu când puteam să fac. Sunt acuzat că în acest schimb de terenuri am furat 900.000 de dolari, dar eu am dat 30.000.000 de euro donaţii la oameni”, a declarat Becali, precizând că de când se află în închisoare a donat trei milioane de euro.

Pentru cea de-a treia faptă pentru care a fost condamnat, şi anume darea de mită, pentru că a oferit bani jucătorilor unei echipe de fotbal, el a precizat că a dat banii respectivi pentru ca echipa să joace corect să câştige un meci de fotbal, spunând însă că nu va mai face aşa ceva.

Becali a depus la instanţă o adresă de la Arhiepiscopia Tomisului prin care această instituţie îşi dăduse acordul să-i pună la dispoziţie o maşină pentru a-l aduce duminica la biserică.

“Dacă eram infractor îmi puneau la dispoziţie maşina?”, a mai spus Becali.

El se consideră discriminat pentru că în cazul altor condamnaţi care au făcut două treimi din pedeapsă procurorii nu au contestat liberarea condiţionată.

“Oameni care au făcut două treimi din pedeapsă cu tâlhării de infracţiuni de drept comun nu le-au făcut procurorii contestaţii. Aici este discriminare faţă de mine”, a declarat Becali.

El a mai spus că îşi programase o intervenţie chirurgicală în Germania la sfârşitul lunii martie, crezând că va ieşi până atunci din închisoare, dar el susţine că o va reprograma.

“Pe 21 februarie m-a consultat medicul din Germania, mi-a spus că mă va programa pentru operaţie, să vadă când are liber la clinică, m-a programat în perioada 24 – 27 martie la operaţie, eu credeam că ies până atunci. Unii îmi spuneau că poate nu face recurs DNA şi pot să plec, dar de unde: a venit. Am cerut şi preschimbare de termen, mi-aţi respins cererea, asta e, fac altă programare (n.r. – la medic, pentru operaţie)”, a mai afirmat Becali în faţa instanţei.

Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia din 6 martie a Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui George Becali din Penitenciarul Poarta Albă,

În acest moment, instanța a rămas în pronunțare.

 

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă