8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali, la consultările publice privind grațierea: Este un proiect șmecheresc. Oamenii...

Gigi Becali, la consultările publice privind grațierea: Este un proiect șmecheresc. Oamenii au dreptate

Patronul echipei FC Steaua, Gigi Becali, consideră că proiectul de OUG privind grațierea și modificarea Codului penal și de procedură penală este „șmecheresc”. Declarațiile vin în contextul în care, luni dimineața, la Ministerul Justiției au loc consultări publice privind proiectele care au scos în stradă aproape 100.000 de persoane, duminică seara.

La intrarea în Ministerul Justiţiei, Gigi Becali a declarat: „Între trei și patru ani să se dea graţierea. Ştiţi de ce? Pentru că nu ştiu la puşcărie niciun politician care are între trei și patru ani puşcărie. Am propus să rămână pedeapsa la abuzul în serviciu aşa. Şi am propus faptele care trebuie să se graţieze. Pentru că sunt 10 fapte care să se graţieze, adică uşoare, păi dacă tu te şantajezi cu el <<dă-mi 5.000 de euro că te spun lu nevastă-ta că ai fost cu o femeie>>, nu se graţiază asta, e şantaj. Ei nu graţiază şantajul, ei graţiau abuzul în serviciu că dacă voiau sute de milioane. Faptele de corupţie nu se… E respectul faţă de oamenii din stradă. Şi ei nu au vrut. Nici nu vreau, decât abuzul în serviciu. Graţierea asta ştiu pentru cine se făcea, da? Nu vreau să îmi fac duşmani, dar doar atâta îi transmit: aşa ceva nu se face”. 

 El a continuat afirmând că proiectul „este șmecheresc”.

„Este un proiect şmecher. Vişinescu ar fi, în trei ani, acasă. Graţiază doar abuzul în serviciu, nu evaziunea. Trebuie să ţii cont de 50.000 de oameni care au stat în frig, dar proiectul trebuie dat. Din moment ce combini graţierea cu codul penal şi scazi la trei ani şi deosebit de grav înseamnă încă 500.000. Peste 500.000 de euro se mai adaugă un an la pedeapsă. Deci trei ani, plus un an jumătate, patru ani jumate. Deci pentru abuzul în serviciu, 200 de milioane dacă furi luai maximum patru ani jumate, deja intrai în graţiere. Deci nu se poate aşa să faci. Să schimbi un Cod Penal într-o lege care rămâne acolo probabil 100 de ani cu trei ani pedepasă, e inadmisibil. Oamenii au dreptate. Eu nu aveam cum să nu vin pentru că eu ştiu cum e în puşcării şi oamenii ăia trebuie să înţeleagă aşa: că ce e în puşcării este jale şi ei fac parte tot din ăsta, ăia 100.000, ca şi ăia care sunt în puşcării. Am propus binenţeles şi chestiuni alternative. Am spus şi despre învoirea la eliberarea condiţionată ca să fie la drept. Cea mai mare problemă a puşcăriilor ştiţi care este? ANP-ul acolo sunt persoane de 30-40 de ani care sunt oameni cu mentalitate criminală”, a declarat patronul FC Steaua.

Luni dimineața, la ministerul Justiţiei are loc dezbaterea publică pe proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.


Citiți și: LIVE VIDEO. Dezbaterea publică privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale a început. Florentin Scaleţchi, condamnat la şase ani de închisoare pentru corupţie: Cine se opune graţierii să stea o zi la puşcărie să vadă cum e


 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă