6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali poate fi eliberat. Decizia nu este definitivă. Ce declarații a...

Gigi Becali poate fi eliberat. Decizia nu este definitivă. Ce declarații a făcut avocatul

UPDATE: Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat, vineri, că nu se așteaptă la contestarea deciziei luate de judecătorii Tribunalului Medgidia, informează b1 Tv.

”Nu mă aștept la o contestație, nu există motrive. A fost acoperit prejudiciul. A fost recompensat de 11 ori, întrucât a participat la toate activitățile din timpul detenției.Toate condițiile au fost îndeplinite”, a ținut să precizeze avocatul lui Becali.

Citește și: Ce precizări a făcut avocatul lui Becali despre decizia luată de Tribunalul Medgidia

UPDATE: Gigi Becali ar putea deveni un om liber, de luni, după ce magistraţii Judecătoriei Medgidia au admis, vineri, cererea de liberare condiţionată din Penitenciarul Poarta Albă, unde execută trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Valiza", transmite Mediafax.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

În cazul în care decizia,de vineri a Judecătoriei Medgidia va fi contestată, Gigi Becali va râmâne în închisoarea de la Poarta Albă, unde ispăşeşte pedeapsa în regim deschis, până la soluţionarea acesteia şi rămânerea definitivă a hotărârii instanţei.

UPDATE: Magistraţii Judecătoriei Medgidia au rămas în pronunțare cu privire la cerera de eliberare condiţionată formulată de a patronului Stelei, informează B1 Tv.

——————–

George Becali se va prezenta, vineri, în fața unei instanțe a Judecătoriei Medgidia, care va lua în discuție solicitarea de liberare condiționată din penitenciar, după ce a executat aproximativ doi ani de închisoare, informează Mediafax.

Citește și: Gigi Becali vrea în libertate

Finanțatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Citește și: Becali, CONDAMNAT la 3 ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE. Parlamentarul s-a PREDAT la Poliţia din Ilfov. Cioflină şi Babiuc, în AREST

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condiţiile în care condamnarea dată în dosarul "Valiza" nu mai este incriminată de noul Cod Penal, dar și această solicitare i-a fost respinsă de către instanță.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărți, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei” și "Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunțat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărțile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă