8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGigi Becali face comentarii dure la adresa comunității LGBTQ din România

Gigi Becali face comentarii dure la adresa comunității LGBTQ din România

Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a făcut afirmații jignitoare la adresa comunității LGBTQ (n.r. persoane lesbiene, gay, bisexuale sau transsexuale) din România, precizează Gazeta Sporturilor.

Gigi Becali a făcut comentarii pe tema propunerii de revizuire a Constituției, pentru modificarea articolului referitor la casatorie. Astfel, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Gigi Becali a făcut declarații discriminatoare.

Îi consider pe homosexuali oameni bolnavi. Dacă o să faceți un club de gay în România, o să îi dea Dumnezeu foc”, a spus el.

Citește și: Cele două cazuri care ar putea schimba legislația privind familia. Cum putem ”citi” deciziile date de CCR miercuri

Totodată, Becali i-a jignit pe Remus Cernea și Ioana Stăniloiu, care susțineau legitimitatea căsătoriilor între persoane de același sex: ”Eu nu îl iubesc pe satan! Vă scuip și vă înjur, sataniștilor!”.

Patronul Stelei nu a acceptat argumentele acestora și comparațiile cu legislația din alte țări europene: „Lasă-mă, bă, cu țările democratice! Indiferent de CEDO, trebuie să respectăm legile ortodoxiei, România va fi ultima redută a ortodoxiei. Mergeți în Olanda! Mergeți acolo ca să scăpăm de voi! Să scăpăm de diavol din țara noastră. Eu nu-l iubesc pe satan. Îl urăsc”.
 
 
Coaliția pentru Familie, care a strâns trei milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat, cere modificarea articolului 48 din Constituția României, care se referă la căsătorie. În prezent, legea fundamentală prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex, prin revizuirea articolului. Astfel, ei doresc să scrie că familia „se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă