16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCurtea de Apel Brașov l-a achitat pe ginecologul judecat pentru luare de...

Curtea de Apel Brașov l-a achitat pe ginecologul judecat pentru luare de mită

Un medic ginecolog de la Maternitatea din Braşov, trimis în judecată pentru luare de mită, a fost achitat definitiv, joi, de Curtea de Apel Braşov, informează Mediafax.

Ginecologul Ioan Sârbu a fost achitat în primă instanţă pe 5 martie, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au făcut recurs la decizie.

Joi, Curtea de Apel Braşov a respins recursul şi a menţinut decizia Tribunalui Braşov, care l-a achitat pe medic.

"Respinge apelul declarat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Braşov împotriva sentinţei penale nr. 78/5 martie 2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine“, se arată în sentinţă.

Decizia de joi a Curţii de Apel este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus la data de 16 decembrie 2013 trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mediciului ginecolog Ioan Sârbu (63 de ani) pentru luare de mită. Potrivit procurorilor, medicul i-ar fi cerut unei paciente suma 1.000 de lei în data de 10 august 2013, iar două zile mai târziu a primit suma de 800 de lei de la aceasta, care, ulterior, l-a denunţat.

Tribunalul Braşov a decis, în 5 martie, schimbarea încadrării juridice a medicului din "luare de mită" în "primire de foloase necuvenite" şi apoi achitarea inculpatului.

Medicul ginecolog Ioan Sârbu a ajuns în atenţia procurorilor încă din luna august a anului trecut, când a fost denunţat de o pacientă. Femeia s-a plîns procurorilor că doctorul i-ar fi cerut 1.000 de lei pentru că a avut grijă de ea înainte şi după naştere. Femeia a născut în 6 august, iar după ce i-a dat o parte din bani medicului, respectiv 800 de lei, s-a decis să îl denunţe.

Ginecologul Ioan Sârbu s-a mai aflat, în 2006, în centrul unei investigații de malpraxis: Banul si indiferenta, mai presus de viata pacientelor

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă