10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse: Gregorian Bivolaru, audiat la Poliția Capitalei

Surse: Gregorian Bivolaru, audiat la Poliția Capitalei

Gregorian Bivolaru este audiat, miercuri, la Poliția Capitalei. Ei dă detalii cu privire la modul în care a reușit, în anul 2004, să plece din țară, potrivit  unor surse judiciare citate de Mediafax.

Scopul anchetei este de a stabili dacă Gregorian Bivolaru a fost ajutat să fugă din ţară, şi, în cazul în care se confirmă că a primit ajutor, cine sunt persoanele care au intervenit.  

La momentul capturării, în Franţa. Bivolaru le-ar fi spus poliţiştilor, în timpul audierilor de la Paris, că sunt persoane care ar putea avea de suferit după extrădarea lui. „Vă rog să înţelegeţi. Dacă mă trimiteţi în România nu îmi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate”, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare, au confirmat pentru Mediafax surse apropiate anchetei.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.  Liderul MISA se află încarcerat în România după ce, pe 22 iulie, a fost extrădat de autorităţile franceze

În iunie 2013, Magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv, la şase ani cu executare, pentru act sexual cu un minor şi a fost extrădat în România în data de 22 iulie 2016, după ce a fost prins în Franţa.

Luni, Gregorian Bivolaru a cerut, prin intermediul avocaţilor săi, ca din pedeapsa de şase ani cu executare să-i fie scăzut timpul petrecut în arest în Franţa şi Suedia, respectiv aproximativ 348 de zile, un nou termen în dosar fiind stabilit pentru 6 octombrie, informează Mediafax.

Solicitarea lui Gregorian Bivolaru a fost admisă de judecătorul de la Tribunalul Bucureşti, care a decis totodată să fie trimisă o adresă şi către Interpol.Potrivit documentelor prezentate de avocaţii săi, liderul MISA a petrecut în arest în Franţa 148 de zile, iar în Suedia, 200 de zile.

„Am cerut ca perioada petrecută de domnul Bivolaru în arest să fie scăzută din perioada de şase ani. Perioada de reţinere, deţinere în străinătate, respectiv Suedia şi Franţa, în Paris. În total, cu aproximaţie, ar fi cam 348 de zile, aproape un an de zile”, a declarat Tiberius Bărbăcioru.

Totodată, Tribunalul Bucureşti a decis să fie trimisă o adresă către Tribunalul Sibiu pentru ca dosarul de fond să fie înaintat către instanţa din Capitală, acesta aflându-se acum la Sibiu, unde liderul MISA a deschis un proces prin care cere rejudecarea.

„La Sibiu e o procedură mai complexă la care cel condamnat are dreptul în condiţiile în care a fost judecat în lipsă. Nu cerem reluarea procesului de la zero. Instanţa va stabili dacă este îndeplinită condiţia, în sensul ca inculpatul să fi fost judecat în lipsă. Dacă se stabileşte că a fost judecat în lipsă, atunci se redeschide procesul”, a mai declarat avocatul lui Gregorian Bivolaru.

 

 

 

Știre în curs de actualizare.

 

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă