10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGrigorescu, propus ministru al Energiei, aviz favorabil în comisii

Grigorescu, propus ministru al Energiei, aviz favorabil în comisii

Victor Vlad Grigorescu, propus de premierul desemnat Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Energiei în Guvernul Cioloș, a primit luni aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare, relatează Mediafax. 

Grigorescu a primit 36 de voturi “pentru”. Nu au existat voturi “împotrivă”, dar parlamentarii ALDE s-au abţinut de la vot.

În privinţa Electrica, unde Grigorescu este membru în Consiliul de Administraţie, ministrul a desemnat, răspunzând unei întrebări, că susţine criterii de performanţă pentru conducerea societăţii.

Citește și: Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

“Criteriile de performanţă sunt extrem de importante, sunt un susţinător al acestora. Trebuie să începem de la directorul general, până la directorii de departamente”, a declarat Grigorescu.

De asemenea, el a arătat că va demisiona din calitatea de administrator al Electrica.

Acţionarii Electrica au aprobat trecerea de la un consiliu de administraţie cu cinci membri la unul cu şapte membri, ceea ce presupune demiterea actualului CA. Membrii demişi ai CA vor fi automat propuşi drept candidaţi pentru următorul CA, conform reglementărilor.

Grigorescu a afirmat la audieri că producţia de cărbune este foarte importantă pentru economie, dar există probleme în sectorul minier şi se va acţiona pentru protejarea acestei resurse.

“În mixul nostru energetic e ultima resursă, dacă nimic nu mai funcţionează (…) Mixul actual de energie acordă României indendenţa energetică”, a spus el.

Grigorescu a precizat că preţurile pentru consumatori sunt importate, dar este importantă şi competitivitatea pieţei.

“Avem în vedere întărirea actualelor instrumente, pentru a asigura competitivitatea, cu un preţ adecvat pentru consumator”, a mai spus el.

În privinţa situaţiei RADET, minsitrul desemnat a spus că urmează să convoace comandamentul de iarnă pentru a analiza situaţia RADET – ELCEN.

Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei în Cabinetul Cioloș, a lucrat ca expert în fostul Departament al Energiei, are experiența în administraţia publică, atât în România, cât şi la nivelul UE, iar în prezent este membru în Consiliul de Administraţie al companiei Electrica.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă