12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Membri ai clanului Duduianu, reţinuţi în dosarul furturilor din TIR-uri

UPDATE: Membri ai clanului Duduianu, reţinuţi în dosarul furturilor din TIR-uri

Polițiștii au reținut, luni seara, zece persoane, printre care şi membri al clanului Duduianu, în urma perchezițiilor domiciliare în București, Ilfov, Ialomița, Argeș și Prahova pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi din autovehicule și tâlhării, informează un comunicat IPJ Ilfov citat de Mediafax. 

Potrivit sursei citate, perchezițiile, efectuate luni dimineață, au vizat zece bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani care, în perioada septembrie — decembrie, ar fi comis mai multe furturi de bunuri, transportate cu autotrenuri, pe rutele naționale, prin ruperea sigiliilor și tăierea prelatei vehiculului, precum și furturi din autoturisme, prin metoda înțepării anvelopei. 

Grupul organizat, specializat în furturi din maşini, a fost destructurat, luni dimineață, de polițiștii ilfoveni și cei ai Poliției Române. Omenii legii au efectuat percheziţii în București, dar și județele Ilfov, Ialomița, Argeș și Prahova.

Astfel, gruparea ar fi furat bunuri transportate în autotrenuri, prin ruperea sigiliilor și tăierea prelatei vehiculului, precum și furturi din autoturisme, prin metoda înțepării anvelopei, în timp ce maşinile se aflau în trafic.

Bărbaţii încadrau, în trafic, cu propriile autoturisme, maşina pe care o vizau, iar una ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren, pentru a fura bunuri. Apoi, ei înțepau anvelopele mașinilor aflate în trafic, iar când șoferul oprea pentru remedierea avariei, luau genți și alte bunuri de valoare aflate la vedere, în maşini. Totodată, ei sunt acuzaţi că ar fi încercat să ofere mită poliţiştilor şi că ar fi fost violenţi cu victimele.

Faptele au fost săvârşite între lunile septembrie şi decembrie, în județul Ilfov, pe Drumul Național Centura Bucureștiului, dar și în județele Argeș și Ialomița.

Printre infracțiunile comise, oamenii legii amintesc că, în noaptea de 20 spre 21 noiembrie, gruparea ar fi urmărit un autotren care transporta aparatură electronică și electrocasnică, pe ruta Chiajna-Timișoara, din care ar fi luat 79 de laptopuri și alte aparate electrocasnice, în valoare de 40.000 de euro. De asemenea, n 28 octombrie, ei ar fi înţepat anvelopa unui autoturism, iar în momentul în care şoferul repara avaria, ar fi luat din maşină o geantă în care se aflau 3.000 de lei și 700 de euro.

Bărbaţii vor fi audiaţi la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri, cu propunere de arestare preventivă pentru constituirea unui grup organizat, care comitea infracțiuni, furt calificat, tâlhărie calificată și dare de mită. Urmărirea penală este efectuată de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă