17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialGrupare de evaziune fiscală şi spălare de bani, destructurată de DIICOT Ploieşti

Grupare de evaziune fiscală şi spălare de bani, destructurată de DIICOT Ploieşti

Procurorii DIICOT Ploieşti audiază, vineri, 26 de persoane într-un dosar privind activitatea unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, informează Mediafax.

Conform anchetatorilor, există suspiciunea rezonabilă că suspecţii Cătălin Ionuţ Tătaru şi Gianina Cristiana Ţigău în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, începând cu anul 2011, au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi suspecţii Cristian Paul Grigorescu, Constantin-George Tîrşoagă, Gheorghe Mihai Iancu, Mihai Bîrsan, Adrian-Dumitru-Doicin Davidescu şi Cristian Nicolae Huştea, în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii au reţinut că unii dintre suspecţi găseau administratori de firme care doreau să înregistreze în evidenţa contabilă documente fictive, în vederea diminuării bazei impozabile, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, iar în schimbul acestor documente fictive membrii grupului infracţional organizat percepeau un comision de 12-15% din totalul sumelor facturate pe care, conform înţelegerii iniţiale, îl împărţeau în cote egale între membrii grupării.

"Suspecţii Târşoagă Constantin-George şi Bârsan Mihai se ocupau de încheierea de contracte cu diferite firme mari din Bucureşti. Pentru a crea o aparenţă de legalitate tranzacţiilor comerciale fictive, membrii grupului au încheiat contracte de prestări servicii pentru executarea unor lucrări, contracte încheiate între mai multe societăţi comerciale. (…) În toate situaţiile au fost emise facturi fiscale între societăţile comerciale interpuse pe lanţurile economice create artificial, facturi care au fost plătite imediat de societăţile beneficiare, după care sumele de bani au fost retrase de Grigorescu Cristian-Paul din conturile bancare ale societăţilor menţionate şi predate în numerar lui Tătaru Cătălin şi Davidescu Adrian-Dumitru” se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii suspectează, de asemenea, că Maurizio Bordon, cetăţean italian, a intermediat relaţii comerciale fictive între firmele implicate în lanţul de societăţi folosit la evaziunea fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii au calculat în acest dosar un prejudiciu de 600.000 de euro adus bugetului de stat.

În acest dosar anchetatorii au făcut, joi 12 percheziţii la domiciliile suspecţilor.

În urma audierilor procurorii urmează a dispune măsurile legale în privinţa suspecţilor.

Cele mai citite

O cafea bună se pregătește cu un espressor semiprofesional 

Cine nu cunoaște acele dimineți în care suntem grăbiți să ne luăm micul dejun și apoi să fugim la muncă? Chiar dacă suntem pe...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...
Ultima oră
Pe aceeași temă