12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGrupare de proxeneţi, destructurată

Grupare de proxeneţi, destructurată

Procurorii DIICOT au efectuat, joi,12 percheziţii domiciliare, în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, informează un comunicat de presă al instituţiei.

"În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2007, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe minore  ce proveneau din familii  cu o situaţie materială precară şi un grad scăzut de educatie, pe care le-au exploatat, prin constrângere şi ameninţare,  la practicarea prostituţiei, în zone controlate de membrii grupării, sumele de bani astfel obţinute fiind însuşite în totalitate de către aceştia", se arată în comunicatul citat.

Anchetatorii au descoperit că persoanele vătămate au fost exploatate” la stradă” în diferite zone din municipiul Bucureşti, controlate şi împărţite de membrii grupării infracţionale, în sensul că, pe lângă tinerele exploatate sexual, membrii grupării  percepeau şi o aşa numită „taxă de zonă”, ce consta într-o sumă de bani variabilă între 50 lei şi 200 lei, percepută zilnic pentru fiecare persoană care dorea să practice prostituţia.

Mai mult, procurorii au precizat că membrii grupului infracţional erau deosebit de violenţi, persoanele vătămate fiind de regulă agresate fizic, două dintre ele suferind leziuni produse de sabie şi cuţit.

 De asemenea, procurorii au mai precizat că, în luna ianuarie a anului 2007, o minoră a fost răpită de pe o stradă din municipiul  Urziceni de către patru membrii ai grupării şi transportată în Bucureşti, unde a  fost  exploatată sexual „la stradă”, împreună cu alte persoane.

 În urma percheziţiilor domiciliare, anchetatorii au ridicat macete, arme de foc şi muniţie, deţinute fără drept. în acest dosar au fost audiate 12  persoane.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă