14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGuccifer, hackerul care a spart emailul şefului SRI, trimis în judecată

Guccifer, hackerul care a spart emailul şefului SRI, trimis în judecată

Hackerul care a spart emailul şefului SRI a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Procurorii DIICOT au reţinut, în cazul său, următoarele infracţiuni: acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, în scopul obţinerii de date informatice; restricţionarea accesului la date informatice; transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi violarea secretului corespondenţei.

Citeşte şi: Hackerul care a spart emailul şefului SRI, prins de DIICOT

Conform procurorilor, ”în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpatul L.M.L, a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorilor de drept la datele informatice aflate în poşta electronică”.

Citeşte şi: Contul Yahoo al lui Maior de la SRI, spart de “Guccifer”

Totodată, inculpatul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, inculpatul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Bucureşti.

Citeşte şi: Actorii DiCaprio, Kidman, Redford, cele mai recente “victime” ale hackerului Guccifer

La începutul lunii ianuarie, contul Yahoo al directorului SRI George Maior a fost spart de hackerul “Guccifer”, cel care a publicat corespondenţa dintre Corina Creţu şi Colin Powell.

Printre cei afectaţi de acţiunile lui “Guccifer” se află actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene, şi preşedintele MetLife (companie de asigurări).

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă