21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialGuru Bivolaru, CONDAMNAT la închisoare pentru acte sexuale cu minori şi trafic...

Guru Bivolaru, CONDAMNAT la închisoare pentru acte sexuale cu minori şi trafic de persoane. Vezi câţi ani va sta în închisoare

UPDATE. Gregorian Bivolaru a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanţe inferioare, potrivit Mediafax.

Bivolaru a primit sentinţa de şase ani de închisoare cu executare, pronunţată vineri de instanţa supremă, pentru actul sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Mădălina Dumitru.

_ _ _ _

UPDATE. Completul de trei judecători de la instanţa supremă a ascultat, vineri, pledoariile finale ale acuzării şi apărării în dosarul liderului MISA Gregorian Bivolaru şi a rămas în pronunţare, urmând să stabilească dacă îi condamnă sau îi achită pe cei inculpaţi, potrivit Mediafax.

Judecătorii au ascultat vineri pledoariile finale ale apărării şi acuzării în dosarul în care liderul MISA Gregorian Bivolaru şi alte două persoane sunt judecate pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

Acuzarea a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum prevăzut de lege în cazul lui Bivolaru, pedeapsă cu suspendare pentru Zsolt Farkaş şi încetarea procesului penal faţă de Mirona Farcaşi.

La rândul lor, apărătorii celor din dosar au cerut pe rând judecătorilor achitarea clienţilor lor pe motiv că s-a îndeplinit termenul de prescripţie specială, pentru unele fapte, şi pe motiv că probele nu dovedesc acuzaţiile ce li se aduc, în cazul altor fapte.

În acest context, avocatul lui Gregorian Bivolaru a susţinut că interceptările din acest dosar nu pot fi avute nicicum în vedere de instanţă pe motiv că Serviciul Român de Informaţii (SRI) nu a făcut la acea vreme o cerere în raport de legislaţia aflată în vigoare la acel moment, iar restul probelor nu ar dovedi vinovăţia clientului său.

Totodată, atipic într-un astfel de dosar, două dintre părţile vătămate spus că nu au nicio pretenţie civilă.

_ _ _ _

Gregorian Bivolaru a scăpat de trei capete de acuzare, sex cu minori, corupţie de minori, trecere frauduloasă a frontierelor, pentru că în aceste cazuri, faptele de care este acuzat liderul MISA s-au prescris, potrivit Realitatea.net.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost ameninţaţi înainte de ultimul termen din dosarul liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru.

Ionuţ Matei, unul dintre magistraţi, cunoscut pentru că i-a condamnat pe Gigi Becali şi pe Adrian Năstase, susţine că a primit acasă o scrisoare de ameninţare.

Ionuţ Matei, unul dintre magistraţi, cunoscut pentru că i-a condamnat pe Gigi Becali şi pe Adrian Năstase, susţine că a primit acasă o scrisoare de ameninţare. Livia Stanciu, preşedintele Inaltei Curţi, susţine la rândul său că nu este pentru prima dată când judecătorii sunt ameninţaţi.

Preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, a declarat, vineri, că magistraţii care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, dar şi alţi judecători din dosare grele au primit de-a lungul timpului ameninţări, însă acestea nu au fost de natură să-i intimideze, aceştia ducând la bun sfârşit cauzele.

Magistratul Ionuţ Matei, preşedintele completului de la ICCJ care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de ameninţare în care i se indică să dea “o soluţie blândă” în cauză, altfel “cei indignaţi”, semnatarii documentului, se vor implica în eliminarea lui din justiţie.

Judecătoarea Livia Doina Stanciu a spus că nu este prima dată când magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt ameninţaţi, fie în scris, fie telefonic.

Totodată, Livia Stanciu a arătat că Ionuţ Matei a primit mai multe ameninţări de când judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru. Preşedintele instanţei supreme a susţinut că această situaţie “este inacceptabilă”, însă a arătat că niciodată nu s-a procedat la înlocuirea acelor judecători ameninţaţi. Livia Stanciu a precizat că nicio ameninţare nu va duce la înlocuirea judecătorilor, iar astfel de interferenţe în justiţie nu îşi au rostul.

Ea a subliniat că stabilirea unui verdict într-un sens sau altul de către un complet de judecată reprezintă o gravă imixtiune în actul de justiţie. Oficialii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au pus, vineri, la dispoziţia presei textul scrisorii de ameninţare care a fost primită joi de judecătorul Ionuţ Matei, în cutia poştală de la domiciliu.
Documentul este semnat cu sintagma “noi cei indignaţi”, iar prin acesta i se solicită magistratului luarea unei decizii favorabile lui Gregorian Bivolaru, în dosarul în care este judecat, în fază finală, de către un complet de trei judecători de la instanţa supremă, al cărui preşedinte este Ionuţ Matei.

Acesta este adresat “Domnului judecător Ionuţ Matei, URGENT ŞI EXTREM DE IMPORTANT!!!!!”.
“Vă rugăm să citiţi cu o foarte mare luare aminte această scrisoare ce vă este adresată, nu spre a vă ameninţa, ci spre a TRAGE UN UTIL SEMNAL DE ALARMĂ CĂ SUNTEŢI PE CALE SĂ FACEŢI O IMENSĂ NEDREPTATE. Nu este bine să vă jucaţi (întocmai ca un DUMNEZEU CRUD ŞI TIRANIC) cu viaţa şi libertatea unui om nevinovat. Citiţi cu atenţie şi luaţi aminte, acum, până nu va fi prea târziu atât pentru Gregorian Bivolaru cât şi pentru dumneavoastră! Încă mai este timp să evitaţi ceea ce ulterior va deveni inevitabil”, se arată în introducerea scrisorii, scrie Mediafax

Semnatarii scrisorii scriu că judecătorul Ionuţ Matei ar fi pe cale să facă “o imensă nedreptate” prin presupusa condamnare a lui Gregorian Bivolaru, context în care asupra magistratului vor fi pornite, spun aceştia, acţiuni de defăimare şi eliminare din justiţie.

“Cât suntem încă pe pace vă urăm bine v-am găsit! Vă apropiaţi de momentul în care veţi săvârşi o imensă nedreptate datorită comenzilor primite (ştiţi de la cine şi aflaţi că noi de asemenea ştim de la cine) aruncându-l după gratii pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. Aceasta va fi însă (pentru dumneavoastră) o amară victorie şi, aşa cum veţi vedea la scurt timp după aceea, noi cei indignaţi la culme de toate abuzurile, despotismele şi excesul de zel îndopat cu ură de care aţi dat de foarte multe ori dovadă vom intra după aceea în acţiune. Ştiţi foarte bine că nu sunteţi nici un înger şi nici o uşă de biserică, aşa că, dat fiind cameleonismul şi făţărnicia imensă ce vă caracterizează, noi cei indignaţi vom începe (la rândul nostru) să vă demascăm rând pe rând toate potlogăriile, toate greşelile descalificante, toate bubele şi toate ilegalităţile mai mari sau mai mici pe care le-aţi făcut”, se mai arată în scrisoare.

Semnatarii scrisori susţin că ar avea pregătite cinci dosare despre magistratul Ionuţ Matei, care ar urma să fie făcute publice, rând pe rând, în mass-media, atunci când vor considera “necesar”.

“Arma noastră de bază în ceea ce vă priveşte este dezvăluirea în regim de urgenţă a tuturor adevărurilor deranjante, şocante care vă primesc şi care vă vor distruge destul de repede imaginea (deja boţită) de judecător integru. Aşa cum veţi vedea, ştim cu mult mai mult despre dumneavoastră decât vă puteţi imagina (şi vom continua să strângem fără încetare cât mai multe dovezi de tot felul care vă incriminează)”, se mai arată în scrisoare.

Totodată, semnatarii scrisorii îl anunţă pe magistratul Ionuţ Matei că nu se vor opri decât atunci când acesta va fi dat afară din justiţie, “şi poate nici atunci”.

“La cinci zile după ce veţi fi dat afară din justiţie, trei dintre noi vom veni personal să vă spunem: «Iată că s-a întâmplat ceea ce v-am spus atunci», se mai arată în scrisoare.

Autorii scrisorii susţin că sunt cei care au făcut ca justiţia să-l prăbuşească şi să-l aducă în faţa magistraţilor în rolul de infractor pe fostul premier Adrian Năstase”, despre care arată că ar fi fost, la rândul său, “un alt duşman îndârjit şi plin de ură al lui Gregorian Bivolaru”.

“Dacă am reuşit aceasta cu Adrian Năstase, cu dumneavoastră ne va fi mult mai uşor să vă azvârlim afară din justiţie (după cum veţi simţi şi veţi vedea”, se mai arată în scrisoare. Semnatarii scrisorii susţin că acţiunile lor se vor baza pe “anumite aparate psihotronice”, ce ar fi folosite de către serviciile secrete din occident, dar şi de serviciile secrete din România, şi că în acest fel magistratul Matei va simţi din plin “că atunci când rău faci, rău găseşti”.

Aceştia îi explică judecătorului Matei că vor implora divinitatea “să-l răsplătească” după cum ar merita pentru tot presupusul rău pe care l-ar fi făcut în cariera sa.

Autorii scrisorii mai arată că, în opinia lor, războiul împotriva magistratului ar trebui să înceapă în 21 iunie, moment despre care arată că va fi regretat “foarte tare” de magistrat.

Totodată, în scrisoare se arată că “cei indignaţi” vor suspenda orice acţiune ce l-ar viza pe magistratul Matei dacă acesta “nu va săvârşi această mare nedreptate (de a-l condamna pe nedrept pe Gregorian Bivolaru)”

“Tot aşa vom proceda (vom face PACE!) dacă vă veţi satisface într-un alt mod dorinţa de răzbunare şi eventual îi veţi da lui Gregorian Bivolaru o condamnare simbolică, ce va fi cu suspendare”.

Completul de trei judecători de la instanţa supremă al cărui preşedinte este Ionuţ Matei judecă miercuri dosarul liderului MISA Gregorian Bivolaru, în care acesta este acuzat de trafic de minori.

În 12 aprilie 2012, judecătorii ICCJ Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan au decis să reţină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor. Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie acelaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.

Din 23 mai 2013, instanţa îl citează pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când este menţionat astfel în dosarul în care este acuzat de trafic de minori.

 

 

 

Cele mai citite

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...
Ultima oră
Pe aceeași temă