15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul deblochează 146 milioane de lei pentru Apărare. Vezi destinaţia lor

Guvernul deblochează 146 milioane de lei pentru Apărare. Vezi destinaţia lor

Guvernul României a aprobat miercuri un memorandum privind deblocarea sumei de 145,8 milioane de lei, destinată Ministerului Apărării Naţionale.

Banii vor fi utilizaţi în principal pentru continuarea programului avioanelor multirol şi pentru finalizarea lucrărilor la baza militară Deveselu.

Citeşte şi: Americanii de la Deveselu se joacă cu focul

Suma de 145,8 milioane de lei era anterior blocată în bugetul MApN pe anul 2015, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea 186 / 2014 (Legea bugetului de stat pe anul 2015).

Fondurile au fost deblocate “în scopul derulării în ritmul preconizat a proiectelor comune cu NATO şi SUA şi al asigurării unui nivel corespunzător al cheltuielilor de funcţionare”, informează un comunicat al Guvernului.

Potrivit comunicatului, deblocarea fondurilor va permite continuarea finanţării programului Avion multirol al Forţelor Aeriene Române, implementarea Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii de reacţie a Alianţei (RAP), finalizarea securizării bazei militare de la Deveselu, precum şi asigurarea condiţiilor necesare continuării exerciţiilor planificate pe anul 2015 şi a creşterii nivelului de instruire a structurilor militare.

Citeşte şi: GALERIE FOTO: Scafandrii de la Forţele speciale. Invincibili sub apă, în aer şi pe uscat

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă