12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul stabileşte miercuri data alegerilor parlamentare

Guvernul stabileşte miercuri data alegerilor parlamentare

Guvernul va discuta în ședința de miercuri un proiect de hotărâre prin care se va stabili data alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din acest an și un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestui scrutin și legat de votul prin corespondență.

Pe agenda ședinței de Guvern de miercuri se mai află alte șase proiecte de ordonanță de urgență, printre care și unul care vizează modificarea și completarea Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Celelalte proiecte de OUG care ar putea fi discutate în ședința Executivului se referă la modificarea și completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, la completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, la modificarea și completarea Legii 171/2010 referitoare la stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, la modificarea Legii 289/2002 privind perdelele forestiere de protecție și la modificarea și completarea Legii 5 din 6 martie 2000 legată de aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național — Secțiunea a III-a — zone protejate.

De asemenea, Guvernul va discuta un proiect de hotărâre pentru declararea datei de 1 septembrie zi de doliu național pe teritoriul României.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă