12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialHackerul Guccifer, şapte ani de închisoare cu executare

Hackerul Guccifer, şapte ani de închisoare cu executare

Hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul București, la şapte ani de închisoare cu executare. Acesta a fost găsit vinovat de spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Creţu şi ale unor vedere, transmite Mediafax.

Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat la câte trei ani de închisoare pentru spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior şi ale europarlamentarului Corina Creţu. Instanţa a dispus contopirea pedepselor şi aplicarea unui spor de pedeapsă de un an, acesta încât hackerul Guccifer a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în acest dosar.

Totodată, instanţa a constatat că Marcel Lazăr Lehel a mai fost condamnat, în 8 februarie 2012, de Judecătoria Sectorului 3, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale unor vedere. Astfel, instanţa a adăugat pedeapsa de trei ani la condamnarea din dosarul privind spargerea conturilor de e-mail ale lui George Maior şi Corinei Creţu, hackerul urmând să execute o pedeapsă de şapte ani de închisoare, dacă decizia rămâne definitivă, mai arată Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a precizat că decizia din 2012 a Judecătoriei Sectorului 3 este definitivă întrucât nu a fost contestată. De asemenea, instanţa i-a interzis lui Lehel mai multe drepturi, pe o durată de trei ani după executarea pedepsei principale.

Prin decizia de vineri, Tribunalul Bucureşti a menţinut măsura arestării preventive a lui Marcel Lazăr Lehel, acesta fiind încarcerat din 22 ianuarie. Instanţa a mai dispus confiscarea de la Lehel a unui laptop.

Cele mai citite

Prețul la detergenți a crescut cu 25%. Ciolacu: ,,Urmează o anchetă de la Consiliul Concurenței”

Deși rata inflației a scăzut în luna aprilie sub 6%, suntem în continuare în topul țărilor Uniunii Europene cu cele mai mari scumpiri. Anumite...

Meciul Simonei Halep de la Trophee Clarins, amânat din cauza ploii

Meciul pe care Simona Halep trebuia să îl dispute astăzi în prima rundă a turneului Trophee Clarins de la Paris a fost amânat din...

S-a lansat primul model dedicat limbii române pentru inteligența artificială de tip ChatGPT

O echipă de cercetători români a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii române, ce poate fi folosit pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă