15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Haos în București, după furtuna de sâmbătă noaptea: 52 de copaci...

VIDEO. Haos în București, după furtuna de sâmbătă noaptea: 52 de copaci doborâți de vânt, 17 mașini avariate, stâlpi de electricitate rupți

UPDATE: Până la ora 20.00, pompierii ISU București-Ilfov au acționat în cazul a 120 situații de urgență generate de vântul puternic. Repartiția intervențiilor:  17 copaci căzuți pe auto; 35 copaci căzuți pe carosabil, garduri, locuri de parcare, etc; 56 elemente de construcții luate de vânt (tablă, tencuieli); șapte panouri publicitare, cinci schele.  

 Ca urmare a acestor situații de urgență nu au existat victime, evenimentele s-au soldat numai cu pagube materiale, informează ISU București.  
  

16.00: Până la ora 15.00, pompierii au fost solicitați să intervină în 102 cazuri, pentru degajarea copacilor căzuți, elementelor de construcție desprinse sau în pericol de cădere. Totodată, alte zece intervenții sunt în desfășurare pe bulevadul Iuliu Maniu cu strada Preciziei, strada Baltagului, strada Mențiunii, bulevardul Timișoara, strada Novaci.


13.48: 23 de copaci au fost doborâți de vânt în București, informează Primăria Capitalei: cinci în Parcul Tineretului, 15 în Herăstrău, 1 copac în Parcul Operei și 2 în apropierea Arenei Naționale.

Echipajele de intervenție se află în acest moment în teren pentru a îndepărta copacii căzuți în parcurile pe care le administrează ALPAB. Operatorii de salubritate, împreună cu ADP-urile de sector, acționează pentru a îndepărta copacii căzuți pe carosabil, deșeurile aduse de vânt pe arterele Capitalei și pentru a degaja rigolele și gurile de scurgere pentru a evita riscul unor eventuale inundații, conform unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei. 

În ceea ce privește sistemul de semaforizare din Capitală, echipele Administrației Străzilor au remediat defecțiunile apărute în următoarele zone: B-dul Unirii/str. Lucian Blaga, B-dul Corneliu Coposu/str. Matei Basarab, B-dul Corneliu Coposu/str. Mircea Vodă, B-dul Octavian Goga/str. Nerva Traian și str. Mircea Vodă/str. Sf. Vineri.


12.55: Traficul este deviat, la ora transmiterii acestei știri, după ce un copac a fost doborât de vânt, la intersecţia străzii Griviţa cu Semicercului, blocând ambele benzi de circulaţie, fiind rupte şi firele de tensiune care alimentează troleibuzele, conform Brigăzii Rutiere. 
Traficul a fost redirecţionat pe strada Buzeşti către bulevardul Dacia.


12.35: Pompierii au rezolvat 75 de situații, între orele 08.00 și 12.00, iar în prezent mai sunt în desfășurare 20 de intervenții. 


Pompierii au intervenit, duminică dimineața, în Capitală, ca să îndepărteze copacii doborâți în urma furtunii care a avut loc sâmbătă noaptea. De asemenea, ei au trebuit să scoată mai multe mașini avariate de pomi, să curețe străzile de bannerele și panourile publicitare luate de vânt, dar și să pună în ordine stâlpii de electricitate avariați, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. 

De la ora 8,00 până la 10,30, au fost gestionate 37 de intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme sau pe carosabil, a bannerelor, a panourilor publicitare, a elementelor de construcții de pe fațadele blocurilor, respectiv a stâlpilor de electricitate rupți sau în pericol de cădere. De asemenea, în prezent, sunt în desfășurare 41 de intervenții, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care continuă să fie primite, a mai precizat ISU București. 

 

"Resursele angrenate în acest moment în operațiunile de intervenție pot gestiona situația, dar, dacă situația meteorologică se va înrăutăți, se poate dispune suplimentarea efectivelor, cu pompieri din turele libere sau cu echipe din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani", precizează ISU.

Echipajele ISU București — Ilfov au intervenit pe străzile Drumul Găzarului, Dunăvăț, Baba Novac, Mihai Bravu, Plevna, Teiul Doamnei, Lotrioara.

Șapte mașini au fost avariate sâmbătă noaptea de copacii căzuți, iar cele mai multe incidente s-au înregistrat în Sectorul 3 al Capitalei. Pe lângă cei 22 de copaci doborâţi pe maşini sau pe carosabil, un stâlp, un banner, două antene şi elemente de acoperiş au căzut din cauza vântului puternic. 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă