13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialHG: Elevii și studenții din Republica Moldova pot călători gratuit duminică, ca...

HG: Elevii și studenții din Republica Moldova pot călători gratuit duminică, ca să meargă la vot

Elevii și studenții din Republica Moldova care învață în România vor putea călători gratuit, duminică, pe teritoriul țării, ca să voteze la alegerile parlamentare din Moldova, relatează Mediafax. Facilitatea de transport va fi acordată prin hotărâre de guvern.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la începutul şedinţei de guvern, că Ministerul român al Transporturilor va asigura gratuitate pe transportul public elevilor şi studenţilor din Republica Moldova, cu ocazia alegerilor din ţara vecină.

Secţiile de votare sunt organizate în Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău şi Suceava, iar costurile vor fi suportate din bugetul Ministerului Transporturilor.

Citește și: Alegerile parlamentare din R.Moldova ar putea duce la o coaliţie între comunişti şi proeuropeni

Ponta a apreciat că, astfel, va fi facilitat accesul la secţiile de vot pentru studenţii moldoveni şi a reiterat că alegerile parlamentare din Republica Moldova sunt foarte importante pentru parcursul european al acestei ţări.

Premierul a adăugat că speră ca la Chişinău "să rămână un guvern pro-european, cu care să continuăm colaborarea excelentă" avută în ultima perioadă.

Citește și: Iohannis va avea, la Chișinău, o discuție oficială cu Filat și una neoficială cu Timofte

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă