15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPoveştile victimelor Holocaustului Romilor, aduse în atenţia internauţilor

Poveştile victimelor Holocaustului Romilor, aduse în atenţia internauţilor

Holocaustul romilor, numit și Holocaustul “uitat”, pentru că majoritatea persoanelor nu au auzit niciodată despre el, este amintit printr-o campanie lansată de Centrul European pentru Drepturile Romilor (ERRC) pe reţelele de socializare, informează Agerpres.

Campania, care a strâns deja peste 100.000 de susținători în primele zile, a fost lansată înainte de Ziua Comemorării Holocaustului Romilor, care este marcată în fiecare an pe 2 august. 

Citeşte şi: O poveste incredibilă despre canibalism, foamete şi Transnistria

În timpul acțiunilor naziste de eradicare a romilor din Europa, sute de mii de persoane au fost torturate și ucise. Romi au fost de asemenea obiectul unor experimente medicale înfiorătoare ale naziștilor, se arată în comunicatul ERRC care luptă împotriva excluderii și a opresiunii romilor în întreaga Europă. 

Campania constă în selectarea unor povești individuale ale victimelor și ale unor fapte mai puțin cunoscute în legătură cu greutățile întâmpinate de romi în timpul Holocaustului. Pentru a ilustra aceste povești și fapte au fost folosite fotografii originale furnizate de Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA.

‘Trebuie să ne asigurăm că o tragedie ca Holocaustul nu se va mai repeta’, a declarat directorul pe probleme de cercetare și networking al ERRC Djordje Jovanovic, ale cărui rude au fost de asemenea deportați în lagăre de concentrare și uciși în perioada nazistă.

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă