20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialHoră uriaşă la Buzău. Peste 1.000 de oameni au participat la evenimentul...

Horă uriaşă la Buzău. Peste 1.000 de oameni au participat la evenimentul organizat de Muzeului Judeţean de Istorie

Aproape o mie de persoane au participat azi, de Ziua Unirii Principatelor Române, la cel mai mare flash mob organizat la Buzău, prinzându-se în Hora Unirii, evenimentul ffind organizat la propunerea conducerii Muzeului Judeţean, anunţă Mediafax.

 

Reprezentanţii Muzeului Judeţean de Istorie i-au invitat pe buzoieni să marcheze Ziua Micii Uniri prin organizarea unei Hore a Unirii care să înconjoare clădirea proaspăt renovată a Muzeului Judeţean de Istorie Buzău.

În pofida temperaturilor foarte scăzute, de minus zece grade Celsius, buzoienii au răspuns provocării şi au venit în număr mare în curtea Muzeului Judeţean. Startul celei mai mari hore jucate vreodată la Buzău a fost dat de dansatorii profesionişti ai Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău care, îmbrăcaţi în costume populare, au impus ritmul jocului în care s-au prins toţi cei prezenţi şi care, timp de 20 de minute, au dansat în jurul clădirii.

Directorul Muzeului Judeţean de Istorie Buzău, Laurenţiu Grigoraş, le-a mulţumit celor prezenţi spunându-le că prin participarea la evenimentul de duminică au intrat în istoria judeţului prin cea mai mare horă jucată vreodată la Buzău.

"Ne-am propus să marcăm aşa cum se cuvine una din cele mai importante zile ale istoriei naţionale, Ziua Micii Unirii. Am vrut să intrăm în istorie împreună prin cea mai mare horă jucată vreodată la Buzău în jurul clădirii muzeului. Am reuşit pentru că românii adevăraţi, cei care simt româneşte, adică dumneavoastră, aţi fost astăzi prezenţi aici”, a spus directorul Muzeului Judeţean Buzău, Laurenţiu Grigoraş.

Cele mai citite

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...
Ultima oră
Pe aceeași temă