14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialHotelierii au părăsit o dezbatere organizată de Primăria Constanța

Hotelierii au părăsit o dezbatere organizată de Primăria Constanța

Hotelierii din Mamaia au declarat public faptul că sunt gata să nu mai aducă nici un turist în stațiune. Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de intenția auto­ri­tă­ților locale de a autoriza mai multe alimentare în zonă, lucru care, spune ei, le-ar distruge afa­cerile, pentru că oamenii nu ar mai mânca în restaurantele lor, preferând produsele mult mai ieftine din magazine.

Dezbaterile despre regulamentul de funcționare al stațiunii au fost atât de aprinse încât președintele Asociației Patronale din Mamaia, Nicolae Bucovală, s-a retras de la discuții, împreună cu o par­te din colegii săi, sub privirile neputin­cioase ale celor prezenți. „Eu propun, tuturor colegilor mei, să vorbim cu tour-operatorii. Nu mai aducem nici un turist în stațiunea Mamaia. Noi ne retragem de la discuții, domnule viceprimar, și vom accepta orice regulament pe care îl propuneți dumneavoastră“, a spus Bucovală.

Restaurante versus alimentare

Concret, hotelierii propun interzicerea magazinelor alimentare în apropierea hotelurior și restaurantelor, pentru că turiștii ar cumpăra astfel de acolo și ar mânca în cameră.

Proprietarii acestora susțin însă că dacă s-ar interzice acest lucru ar fi o discriminare față de cei care vând produse non-alimentare. Mai mult, și ei se plâng că le-ar scădea cifra de afaceri dacă ar fi obligați să funcționeze numai în extremitățile stațiunii.

„Nu vindem droguri, nu vindem etnobotanice, vindem produse legale. Nu este legal să ne fie interzis accesul“, au precizat aceștia.

„Eu propun, tuturor colegilor mei, să vorbim cu tour-operatorii. Nu mai aducem nici un turist în stațiunea Mamaia“, a declarat Nicolae Bucovală, președinte Asociația Patronală Mamaia. 

VIITOR

În coadă de pește

Lucrurile au rămas în coadă de pește. Primăria Constanța a anunțat deja că dorește să organizeze astfel de dezbateri și în continuare, dar nu se știe dacă cele două părți vor mai avea disponibilitatea să participe. „Noi ne-am expus punctul de vedere civilizat. Arbitru este primăria. Consiliul Local să decidă. Noi nu am spus să se închidă aceste puncte. Cei care au dat autorizații trebuie să pună în cântar punctul nostru de vedere sau să ne diminueze nouă taxele de funcționare“, a spus Carmen Aldea Vlad, un hotelier din Mamaia.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă