15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHotelul Triumf din Capitală, dorit de mai multe instituții, printre care și...

Hotelul Triumf din Capitală, dorit de mai multe instituții, printre care și DNA, a fost trecut în administrarea Ministerului Afacerilor Externe

Guvernul a decis trecerea Hotelului Triumf din Capitală în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, care se va muta în imobil, după ce clădirea va fi renovată, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, la finalul ședinței de joi, potrivit News.ro.

Hotelul Triumf, pentru care au existat solicitări de la mai multe instituţii, inclusiv DNA, pentru a-l prelua ca sediu, a fost trecut de Guvern în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, care se va muta în acest imobil, după ce îl va renova.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că au existat solicitări de la mai multe instituții pentru acest hotel, printre care și DNA, însă Executivul a decis trecerea imobilului din administrarea RAAPPS în administrarea Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul de Externe funcţionează în prezent într-o clădire cu risc seismic ridicat, a explicat Iolu, care a mai precizat că MAE se va putea muta în Hotelul Triumf doar după ce îl va renova, deci nu mai devreme de anul 2018.

În 28 iunie, Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, „în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului declara atunci că nu există încă o hotărâre a Executivului referitoare la alocarea Hotelului Triumf unei instituţii publice, precizând că există cereri cu privire la acest lucru inclusiv de la DNA. 

„Hotelul Triumf a intrat din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a statului, în acest moment nu este alocat unei instituţii anume. Există cereri de la instituţii, inclusiv de la DNA, către Secretariatul General al Guvernului prin care cer spaţii, dar în acest moment nu există o hotărâre de guvern care să aloce acest spaţiu unei instituţii anume”, spunea Iolu.

În 3 iulie, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, anunţa că Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) şi DNA vor funcţiona în acelaşi sediu, în Hotelul Triumf. „După cum ştiţi, s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care Hotelul Triumf va fi dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi acestei agenţii. Deci sediul, într-un viitor mediu spre lung, va fi acolo, pentru că acolo sunt necesare investiţii, iar pentru moment împărţim un alt sediu în strada Valter Mărăcineanu”, spunea Raluca Prună.

Hotelul Triumf, aflat într-una dintre cele mai scumpe zone din Capitală, pe Şoseaua Kiseleff, cu un vad excelent din punct de vedere turistic, a fost, în ultimii ani, renovat, doar cât să fie păstrată o faţadă comercială şi să nu gonească toţi clienţii. Angajaţii ştiu că imobilul a fost construit între 1937 şi 1939, dar nimeni nu-şi aminteşte când a fost ultima renovare. Cu tot potenţialul pe care îl are zona, hotelul are doar două stele.

Hotelul are 98 de camere care pot caza concomitent 151 de persoane. La parter, în faţa recepţiei, este un restaurant mare, în care se pot organiza evenimente. Pe latura din dreapta sunt două terenuri de tenis, unde lumea bună din zonă poate avea un spaţiu mai relaxat pentru discuţii de business. În stânga este o terasă cu 60 de locuri.

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă