8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialHunedoara: Turist german, căutat de jandarmi și polițiști, după ce soția sa...

Hunedoara: Turist german, căutat de jandarmi și polițiști, după ce soția sa a anunțat că ar fi dispărut

Un turist german a fost căutat, vineri seara, de o echipă formată din jandarmi și polițiști, după ce soția sa a raportat la numărul de urgență 112 că bărbatul s-ar fi rătăcit în zona cetății dacice Blidaru, din Munții Orăștiei, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, citat de Agerpres.

Femeia era îngrijorată deoarece soţul său plecase de la maşina cu care călătoreau în zonă şi nu s-a mai întors la locul stabilit de foarte mult timp. Operaţiunile de căutare ale turistului străin au avut loc vineri seara şi s-au încheiat după mai puţin de o oră şi jumătate, bărbatul fiind găsit în zona cetăţii Blidaru, într-o stare de sănătate bună. 

„Cetăţeanul german a fost găsit în timp scurt, prin efortul comun al jandarmilor şi poliţiştilor. Către zona respectivă au pornit zece jandarmi de la postul din Costeşti, dar şi o echipă din Orăştie, împreună cu poliţiştii din comuna Orăştioara de Sus”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, maior Nicolae Răducu. 

Jandarmeria Hunedoara are înfiinţate două posturi de jandarmi montani la Costeşti şi Sarmizegetusa Regia, acestea având ca scop principal protecţia cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă