12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialIacobescu, la ieşirea de la DNA: Am fost întrebat despre "relaţia cu...

Iacobescu, la ieşirea de la DNA: Am fost întrebat despre “relaţia cu domnul Ghiţă”

Omul de afaceri Alexandru Iacobescu a părăsit, vineri, sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiat timp de aproximativ două ore ca martor în dosarul lui Sebastian Ghiţă, fără să facă declaraţii presei, spunând doar că procurorii l-au întrebat “despre relaţia cu domnul Ghiţă”. scrie Mediafax.

Întrebat când trebuie să-i returneze lui Ghiţă împrumuturile care depăşesc 90 de milioane de euro, Iacobescu nu a răspuns.

Alexandru Iacobescu a ieşit din sediul DNA în timp ce Sebastian Ghiţă a revenit la DNA Ploieşti după aflarea deciziei instanţei supreme cu privire la modificarea condiţiilor controlului judiciar şi dădea declaraţii jurnaliştilor. Deputatul Sebastian Ghiţă și omul de afaceri Alexandru Iacobescu, care conduce mai multe firme despre care procurorii susţin că sunt controlate de Ghiță, s-au prezentat, vineri dimineață, la DNA Ploiești, pentru audieri. Ghiţă a ajuns la DNA Ploiești în jurul orei 9.30 şi a intrat în sediul instituţiei fără a face declaraţii, el fiind audiat din nou în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de corupție.

La scurt timp, la DNA Ploieşti a ajuns pentru a fi audiat ca martor și omul de afaceri Alexandru Iacobescu, căruia Ghiţă i-a împrumutat în nume personal 90.300.000 de euro şi 4.000.000 de dolari şi care este totodată directorul unora dintre firmele despre care procurorii DNA susţin că sunt controlate de Sebastian Ghiţă.

Iacobescu fusese citat pentru miercuri la DNA însă nu s-a prezentat, explicând că petrecuse cu o seară înainte, susţin surse judiciare.

 

Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă