17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialIalomița: Interlopul Vivi Cămătaru, trimis în judecată

Ialomița: Interlopul Vivi Cămătaru, trimis în judecată

Unul dintre liderii lumii interlope din judeţul Ialomiţa, Victoraş Dinescu, zis Vivi Cămătaru’, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru şantaj, relatează Mediafax.

Anchetatorii au descoperit că interlopul a determinat, prin ameninţări şi violenţe, o persoană căreia îi împrumutase bani cu camătă să plătească dobânzile impuse.

Anchetatorii îl acuză pe Dinescu de şantaj, întrucât în perioada octombrie 2014 – martie 2015 a exercitat atât acte de amenințare, cât și acte de violență față de o persoană căreia îi împrumutase bani cu camătă, ameninţările şi violenţele având rolul de a-l determina pe debitor să plătească dobânzile impuse de cămătar.

Citește și: Procurorul şef din Slobozia, petrecere cu interlopi şi Adi Minune

Victoraş Dinescu a fost reţinut în 1 aprilie, când procurorii au început urmărirea penală împotriva sa în acest dosar, ulterior fiind arestat preventiv.

Vivi Cămătaru’ este cunoscut drept unul dintre liderii lumii interlope din judeţul Ialomiţa. Anul trecut, în presă a apărut o filmare care datează din anul 2010 în care Victoraş Dinescu apare alături de fostul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Slobozia Cristian Hristescu. Cei doi se află la o petrecere, iar pe înregistrare apare cântăreţul de manele Adrian Minune care dă dedicaţii din partea interlopului către procuror.

“Din partea lui Vivi pentru Cătălin, frăţiorul lui Vivi, Cătălin procuroru’. Până la zece milioane pentru Cătălin procuroru’ să cânte melodia asta”, spune el, în acea înregistrare.

Procurorul Cristian Hristescu a fost arestat, în 29 ianuarie anul trecut, fiind acuzat de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală pe numele lui Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi livreze “cu discount” materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa.

Totodată, potrivit procurorilor, în aprilie 2013, Hristescu ar fi determinat doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate.

Hristescu este acuzat de procurorii DNA că, prin fapte de corupţie pe care le-ar fi comis, a ajutat membri unei grupări infracţionale din Ialomiţa, condusă de Victor Dinescu, zis “Vivi”, spuneau surse judiciare, precizând că există probe care atestă că magistratul era în relaţii de prietenie cu Victor Dinescu.

Citește și: Procurorii DNA cer arestarea magistratului Cristian Hristescu

Secţia pentru procurori a CSM a decis, în 22 ianuarie 2014, suspendarea din funcţie a prim-procurorului Parchetului Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu.

Ulterior, Hristescu a fost trimis în judecată de DNA, dosarul aflându-se pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Cele mai citite

Un șef militar secret al Hamas a pus la cale atacul din 7 octombrie asupra Israelului

Liderul militar evaziv al Hamas, Mohammed Deif, unul dintre creatorii din spatele a ceea ce Israelul a numit momentul 11 septembrie, vorbește rar și...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă