16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialÎCCJ a decis ARESTAREA deputatului Theodor Nicolescu

ÎCCJ a decis ARESTAREA deputatului Theodor Nicolescu

UPDATE 20:39 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis arestarea deputatului Theodor Nicolescu care este acuzat de DNA că, în calitate de vicepreşedinte al ANRP a luat peste 6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil anumite dosare. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

UPDATE 14:19 Deputatul Theodor Nicolescu a plecat de la ICCJ, vineri, în jurul orei 14.00, după ce judecătorii au analizat propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a parlamentarului. Liberalul a părăsit instanţa după i-a expirat ordonanţa de reţinere.

——

UPDATE 09:59 Avocații liberalului au cerut termene de câteva ore pentru a studia dosarul lui Nicolescu.

—–
Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, vineri, cererea de arestare în cazul deputatului PNL Theodor Nicolescu, după ce plenul Camerei a votat, miercuri, încuviințarea cererii DNA de reținere și arestare a liberalului, cu 174 voturi ”pentru”, 99 “împotrivă” și șapte voturi anulate.

Astfel, ședința de judecată a fost stabilită pentru vineri, ora 09.30. 

Citește și: Lovitură devastatoare pentru ANI

Anterior, liberalul a fost reținut pentru 24 de ore de DNA. Procurorii DNA îl acuză pe Nicolescu de  luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul fostului şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu. 

Potrivit procurorilor, Theodor Nicolescu a supraevaluat bunuri imobile cu 75.000.000 de euro, prejudiciind bugetul de stat.Totodată, deputatul liberal este acuzat că în mandatul de vicepreședinte al ANRP a pretins un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească drept despăgubire.
 

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă