6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialÎCCJ va judeca, marți, contestația depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă în...

ÎCCJ va judeca, marți, contestația depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă în cazul arestării în lipsă a fostului deputat

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) va judeca, marți, contestația depusă de avocații lui Sebastian Ghiță împotriva deciziei prin care s-a dispus arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat, informează Agerpres.

În data de 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

Imediat după dispariţia fostului deputat, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiță înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv în lipsă. Totodată, DNA a cerut instanței supreme emiterea unui mandat european de arestare și urmărirea internațională a fostului deputat.

Sebastian Ghiță a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauțiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocații săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că le frecventa, fără a fi însă găsit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă