18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialÎmbolnăvirea elevilor din Galați și Pechea: Procurorii au început urmărirea penală in...

Îmbolnăvirea elevilor din Galați și Pechea: Procurorii au început urmărirea penală in rem

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au început urmărirea penală in rem pentru comercializare de produse alterate, în cazul îmbolnăvirii elevilor de la Școala nr. 40 din Galați și Școala nr.3 Pechea, informează Agerpres.

Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost sesizat cu privire la faptul că, la datele de 4 şi 7 martie, un număr de 17 elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3 Pechea, judeţul Galaţi, respectiv un număr de 36 de elevi de la Şcoala Gimnazială Iulia Haşdeu nr. 40 Galaţi au fost internaţi de urgenţă la Spitalul de Copii Sf. Ioan Galaţi, cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat produsele furnizate prin programul guvernamental „Lapte şi corn”. 

În acest sens, au fost ridicte înscrisuri şi probe de la distribuitorii produselor alimentare, urmând să se facă constatări tehnico-ştiinţifice, pentru a stabili dacă produsele pe care elevii le-au consumat au cauzat sau nu îmbolnăvirea lor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii. 

Citește și: Toxiinfecțiile „lapte-corn“ de la Galați, camuflate cu „fumigene“

În județul Galați, aproximativ 62 000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial nu mai primesc produse lactate, prin programul „Cornul și laptele”, după ce 40 de copii de la o şcoală generală din Galaţi şi alţi 17 din comuna Pechea au avut toxiinfecţii alimentare, a anunţat luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Moise. 

Ea a precizat că probele biologice prelevate din laptele consumat de cei 40 de elevi din Galaţi sunt negative, ceea ce înseamnă că laptele nu avea încărcătură microbiană, dar un raport detaliat al analizelor de laborator va fi transmis de Direcţia Sanitar-Veterinară Galaţi. 

În cazul celor 17 elevi de la Pechea, analizele de laborator au arătat, la fel, că laptele consumat de copii nu avea încărcătură microbiană, dar că acesta fusese alterat din cauza unor defecte ale ambalajului în care se afla produsul. Ca urmare a acestui fapt, ancheta privind ambalajul produsului a continuat la producătorul de lapte, din judeţul Braşov. 

Citește și: 16 dintre elevii din Pechea, ajunși în spital cu toxiinfecție alimentară, vor fi externați

Potrivit comisarului şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Galaţi, Carmen Tudor, în urma verificării modului de etichetare şi de depozitare a laptelui distribuit în şcoli nu au fost constatate nereguli. 

Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă