27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAccident grav pe DN2, la două zile de la carnagiul în care...

Accident grav pe DN2, la două zile de la carnagiul în care și-au pierdut viața trei oameni. Un microbuz și un tir s-au ciocnit. Patru persoane au murit, alte trei sunt rănite.Tragedia a avut loc chiar sub ochii Poliţiei | FOTO+ VIDEO

UPDATE 20.00: Potrivit utimelor informaţii oficiale, victimele accidentului din judeţul Vrancea ar fi un bărbat și trei femei. Bărbatul este chiar șoferul microbuzului de tip 8+1, care se pare că ar fi adormit la volan și a pătruns pe contrasens, izbindu-se frontal de un TIR. Indentitatea celor trei femei nu este,încă, cunoscută.

În ceea c îi priveşte pe cei trei răniţi, ar fi vorba de 2 bărbați și o femeie. Aceștia au fost transportați la Spitalul Municipal Adjud, însă nu este exclus un transfer la un alt spital, de rang superior, în momentul în care starea lor de sănătate va permite acest lucru.


Un accident grav a avut loc, marţi, pe DN2 E85 pe raza comunei Rugineşti, judeţul Vrancea. În urma impactului, patru persoane au murit, iar trei au fost rănite, scrie Jurnal de Vrancea.

Din primele date, șoferul microbuzului ar fi adormit la volan, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de autotrenul care venea regulamentar din sens opus. Autorităţile din Vrancea au activat, parţial, planul roşu de intervenţie, iar mai multe echipaje de salvare au ajuns la faţa locului.

Microbuzul, de tip 8 + 1, implicat în accident venea de la Bacău şi se îndrepta spre Galaţi, iar în maşină se aflau 7 muncitori și șoferul. Accidentul s-a produs în momentul în care microbuzul a pătruns pe contrasens, din motive neelucidate încă, și a intrat în coliziune cu un autocamion transport marfă. Cel mai probabil, șoferul a adormit la volan. Cele 3 victime au fost transportate la Spitalul de Urgență din Focșani.

Potrivit Jurnalului de Vrancea, impactul a avut loc chiar sub ochii Poliţiei Rutire care derula o acțiune în zonă. Microbuzul întâlnise un echipaj de poliție în trafic cu 1,5 km înaintea locului impactului, iar în 2 km urma să întâlnească un alt echipaj de poliție. La fața locului au fost mobilizate mai multe ambulanțe dar și polițiști și pompieri.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 18.30 traficul rutier pe DN2 Focşani – Adjud, se desfăşoară în condiţii normale. Reamitim că, din cauza din cauza accident rutier, în care au fost implicate un microbuz şi un autotren, circulaţia a fost oprită la kilometrul 224.


Citeşte şi: Serie neagră pe șosele, Poliția Rutieră împarte pliante. Haos criminal: Trei persoane au murit pe E 75 după ce o utilitară a izbit un microbuz. Ieri au murit alți trei oameni pe E 85 într-un accident aproape identic

Numărul morților provocați de accidente grave a crescut în acest weekend. Șase persoane şi-au pierdut viața în două accidente grave ce par trase la indigo.

În ambele accidente a fost vorba de utilitare care au intrat în plin în microbuze. Ultimul accident s-a consumat în dimineața aceasta, la ora 5.55, informează Gabriel Lică, ofițer la Poliția Rutieră Mehedinți. Conform sursei citate, accidentul a avut loc pentru că șoferul unei utilitare care venea din Italia a adormit pur și simplu la volan.


 

 

Citeşte şi: Încă un accident oribil. Șefii Poliției Rutiere zac pe funcții fără să fie luați la întrebări de cineva | OPINIE

Trei săptămâni au trecut de la cel mai grav accident rutier din istorie, carambolul sangeros de pe A2 și un alt carnaj s-a consumat, de data aceasta pe E 85 în condiții aproape identice: ceață și viteză excesivă, neadaptată la condițiile de drum, plus o depășire neregulamentară. Adică atitudine de șmecher care știe că poate încălca legea pentru că șoselele sunt sat fără câini în România.

Accidentul de pe A 2 a fost produs de același tip de atitudine. Deși legea le impunea să reducă viteza, zeci de șmecheri mergeau ca la balamuc pe ceață cu 100 km/h, convinși că toți șoferii merg numai așa și ca atare fie ceața cât de deasă nu contează. Când au dat peste un șofer care făcea ceea ce îi cerea legea, adică a redus viteza până la limita de siguranță, au intrat în el.


Citeşte şi: Parteneriatul public-privat cu moartea | OPINIE

Crimele care au loc zilnic pe șoselele României sunt doar consecința unui mortal parteneriat public-privat între autoritățile corupte ale statului și persoanele slab pregătite cărora le permit să conducă autovehicule.

După aproape fiecare tamponare ușoară ce are loc în oraș, unul dintre primele gesturi pe care le fac șoferii vinovați este acela de a suna un cunoscut și a-l întreba dacă au greșit sau nu când au produs accidentul. Mulți dintre noi s-au aflat în situația de a fi loviți de câte un șofer neglijent care în discuțiile ulterioare a demonstrat că nici măcar nu știe ce regulă de circulație a încălcat.


 

 

Cele mai citite

Anunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte premierul Slovaciei

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în uşoară ameliorare, a anunţat vineri spitalul unde este internat premierul, transmite AFP, care este...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă