21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialÎn continuare, 40 de trenuri sunt anulate de către CFR. Vremea se...

În continuare, 40 de trenuri sunt anulate de către CFR. Vremea se menține extrem de rece în zilele următoare

Gerul năpraznic ce a învăluit România a dus la închiderea șoselelor și la anularea trenurilor care duc spre diverse orașe importante. Șoseleleau fost deblocate, dar mai multe trenuri sunt în continuare anulate, CFR anunțând că 40 de garnituri nu vor circula pe data de 10 ianuarie.

CFR a anunțat printr-un comunicat de presă că 40 de trenuri nu vor circula pe data de 10 ianuarie. Motivul este vremea din ultimele zile, care a dat peste cap toată circulația, inclusiv a garniturilor de tren.

“În condițiile în care valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade, circulaţia trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de marți condiţiilor meteo nefavorabile. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar sa fie asigurat pe toate magistralele feroviare”, se arată într-un comunicat al CFR.

De asemenea, cfr a mai anunțat că circulația trenurilor va fi adaptată condițiilor nefavorabile de temperaturi extrem de căzute.

“Circulația este adaptată conditiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute pe raza a 4 regionale: București, Craiova, Galați, Constanța. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare”, mai transmite CFR.


Un cod portocaliu de ger puternic și polei va intra în vigoare, marți seara, în mai multe regiuni. Totodată, meteorologii au emis un cod galben de ninsoare, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Începând de marți seara, ora 22.00, și până miercuri dimineața, ora 08.00,  se vor semnala viscol puternic și polei, în judeţele Constanţa şi Tulcea. Totodată, vor fi intervale cu rafale de 70 – 80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

Totodată, un cod portocaliu de viscol puternic va intra în vigoare, marți seara, la ora 23.00, și până miercuri, la ora 15.00, în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea. Viteza vântului va atinge 70 – 80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Citiți AICI mai multe detalii despre prognoza meteo.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă