13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCazul criminalului care e executat trei vecini pe stradă, lângă Craiova. Tânărul...

Cazul criminalului care e executat trei vecini pe stradă, lângă Craiova. Tânărul era cunoscut cu probleme psihice, dar vindea arme pe internet și avea armurărie clandestină acasă. A împușcat victimele ca în Vestul sălbatic

Dragoș Furtună, autorul crimelor din satul Palilula, Dolj, desfășura un negoț „cinstit” pe internet, pe forumurile pentru motocicliști. Chiar dacă și el, și concubina lui erau cunoscuți cu probleme psihice, pentru care urmau și tratament.
Mai mult, el confecționa sau repara armele și muniția pe care apoi le vindea pe internet.

Din declarațiile vecinilor, deși voalate, reiese că mai toți știau cu ce se ocupă tânărul. Dragoş Furtună, tânărul de 28 de ani care, vineri seară, a ucis doi vecini și a rănit alți doi, după ce i-a vânat ca în Texas, iar apoi s-a sinucis, postase pe internet, în 2015, un anunţ că vinde un pistol de colecţie, iar cumpărătorii trebuiau să fie doar din Germania şi Austria.

Acesta era anunțul lui Dragoș, prezentat de News.ro:
„Vând pistol de colecţie, 《gloanţe oarbe》 Valtro mod. 8 mini L, clona Beretta 850. Aproape nou. Single Action, cal. 315 K (8x17mm) în cutia lui cu 《păharel pirotehnic》de tras rachete, artificii şi alte efecte pirotehnice de 15 mm, de Revelion. Se vinde doar celor ce locuiesc în Germania sau Austria cu preţul de 90€, plata se face prin PayPal sau virament bancar şi se trimite doar cu DHL 6,90 € Germania, sau 14 € Austria, Transport asigurat cu Tracking Number.”
Dragoș Furtuna mergea des în Germania, unde a și urmat un tratament pentru depresie. Se mutase de curând din Timișoara, la concubina lui, din Palilula, unde fabrica arme artizanale în subsolul casei acesteia.
Amândoi aveau studii de medicină și amândoi erau cunoscuți cu probleme psihice. Erau retrași, nu prea se aveau bine cu vecinii. Vineri, doi vecini veniseră cu tractorul cu lemne și l-au rugat să-și mute mașina. De aici a ieșit un adevărat tămbălău, după care Dragoș s-a dus să-și ia armele. Concubina i-a avertizat să fugă, că îi împușcă, dar totul s-a desfășurat rapid. Dragoș a împușcat cu sânge rece patru persoane, două au decedat, după care s-a împușcat în cap.
Mai multe arme artizanale și cartușe au fost ridicate de către anchetatori din locuința din satul doljean Palilula. „În cauză s-a întocmit dosar penal pentru omor și uz de armă fără drept, agresorul nedeținând permis de port armă”, a declarat agent șef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Acum, agresorul e mort, cazul rămâne șocant.
 

 

Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă