12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCine este Teodora Maftei, tânăra rănită în incendiul din Colectiv care a...

Cine este Teodora Maftei, tânăra rănită în incendiul din Colectiv care a murit astăzi

Jurnalista Teodora Maftei, care a fost transferată săptămâna trecută la un spital din Israel a murit, luni dimineață, potrivit Mediafax. Astfel, bilanțul morților din incendiul Colectiv a ajuns la 46 de persoane. 

Teodora Maftei, fotograf și editor la Pro TV avea 32 de ani şi se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, programată pentru luni, 2 noiembrie, şi intitulată “London Unedited – a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei”.

Citește și: Acţiune pentru jurnalista Teodora Maftei, rănită în incendiul din Colectiv

În ultimii zece ani, Teodora a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography, potrivit Pro TV.

Teodora Maftei a fost operată în trecut de şapte ori, din care de trei ori pe creier. Aceasta suferea de chist arahnoidian de fosă posterioară, o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă. Acesta nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Din cauza aceasta, Teodora a avut şi o tromboză venoasă (i s-au spart două vene pe creier) şi a făcut o criză de epilepsie.

Citește și: Postare emoționantă a fotografei Teodora Maftei cu doar patru zile înainte de incendiul din Colectiv

Cu toate problemele pe care le avea, Teodora se considera “o norocoasă”, pentru că, spre deosebire de alţi bolnavi, pentru ea existau soluţii. “Sunt atâţia alţi oameni pe care nimic şi nimeni nu îi ajută, care nu găsesc motivaţia ori puterea să îndure”, mai spunea Teodora, precizând că a învăţat să se bucure de lucrurile mărunte din viaţă.

 

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă