14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou comentator se alătură echipei România Liberă. Sabin Gherman va publica...

Un nou comentator se alătură echipei România Liberă. Sabin Gherman va publica editoriale în fiecare vineri

Ziarul „România Liberă” are, începând de vineri, o nouă voce. Este vorba despre Sabin Gherman, care va scrie, săptămânal, un comentariu pe teme de actualitate.

Sabin Gherman și-a început cariera de jurnalist la TVR, în 1992. În urma emisiunilor sale despre atrocitățile din decembrie 1989 la Cluj, în care invitați permanenți sunt fostul procuror militar Liviu Tit Domșa și ziaristul Victor Lungu, se deschid procesele Revoluției și sunt condamnați mai mulți maiori și colonei care au tras în '89.

E dat afară în 1999, în urma scandalului publicării articolului ”M-am săturat de România”, în care cerea regionalizarea României pe provincii istorice.

Din 2000 până în 2007 e raportor pentru România în Parlamentul European din partea Alianței Libere Europene și fondează Liga Transilvania-Banat, transformată mai apoi în Partidul Ardelenilor.

Formațiunea e scoasă în afara legii în 2003, considerându-se că regionalizarea ar aduce atingere Constituției României – după acest episod, legea partidelor va cere 25.000 de fondatori domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti.

În 2004 scrie primul studiu comparativ românesc despre regionalizare, ”Regionalizarea.

Discurs despre starea noțiunii” (ed. Etnograph). Din 2007 până în 2009 conduce AXA Tv din Baia Mare și diverse publicații din Transilvania. Din 2011 realizează la Transilvania Live Tv (acum Look Plus), în fiecare seară, emisiunea ”România de la A la Z”. 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă