21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVlăduț Roberto, cea de-a 50-a victimă a incendiului din Colectiv. Tânărul ar...

Vlăduț Roberto, cea de-a 50-a victimă a incendiului din Colectiv. Tânărul ar fi împlinit azi 19 ani

Un rănit din incendiul Colectiv, transferat la un spital din Marea Britanie, a murit, miercuri dimineața. Astfel, bilanțul persoanelor care și-au pierdut viața în urma tragediei din clubul bucureștean a ajuns la 50 de persoane. 

Persoana decedată, în noaptea de marţi spre miercuri, este Vlăduţ Roberto Andy. El a murit într-un spital din Chelmsford din Marea Britanie. Vlăduţ împlinea miercuri 19 ani.

Tânărul fusese internat în 30 octombrie, după incendiul din clubul Colectiv, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică, din cauza arsurilor de căi respiratorii şi a arsurilor de pe corp.

Marţi seara, tot la un spital din Marea Britanie, din Liverpol, a murit şi o tânără – Elena Niţu.

Cei doi se aflau printre cele nouă persoane transferate duminică noaptea cu un avion NATO în spitale din Marea Britanie.

Majoritatea deceselor din ultimele zile au avut loc din cauza complicațiilor. Potrivit profesorului Ioan Lascăr, de la Spitalul Floreasca, începând din a cincea zi este cea mai grea perioadă pentru răniţii în stare critică. 

"Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat, Ioan Lascăr, șeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au murit 50 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

Cele mai citite

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...
Ultima oră
Pe aceeași temă