11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialINCENDIAR! Vanghelie, presiuni pe președintele Iohannis, prin jurnalistul Rareș Bogdan, pentru a...

INCENDIAR! Vanghelie, presiuni pe președintele Iohannis, prin jurnalistul Rareș Bogdan, pentru a scăpa de dosar? INTERCEPTĂRI

Potrivit unor interceptări din dosarul în care DNA cere arestarea primarului Sectorului 5 Marian Vanghelie, acesta încerca să convingă un martor să dea declarații mincinoase, invocând relațiile sale cu președintele țării, Klaus Iohannis, prin jurnalistul Rareș Bogdan, realizator Realitate TV, relații care l-ar fi ajutat să scape de dosarul penal.

Iohannis, potrivit lui Vanghelie, avea nevoie de sprijinul său pentru a avea majoritatea în Senat, probabil pentru schimbarea Guvernului Ponta. 

Procurorii spun că Vanghelie susținea că poate să facă PRESIUNI asupra președintelui țării pentru a convinge martorul să dea declarații în favoarea sa.

Fragment din referat

"(…)inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a determina  o persoană ( Dinu Marian Carela -nn)  să dea declaraţii favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca – prin intermediul jurnalistului Rareş Bogdan – să exercite presiuni asupra preşedintelui ţării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influenţa cercetările în prezenta cauză

…………………………………………………………………………………………………………….

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu… Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: ”Da, domn'e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.” Și dacă vrei… Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să… pentru că te sperii… că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu RAREȘ, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la IOHANNIS, înțelegi? Că eu am o… țin relația prin RAREȘ BOGDAN cu IOHANNIS, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.

Dinu Mariana  Carla: Am înțeles!

……………………………………………………………………………………………………………..

Dinu  Mariana Carla : N-a venit?

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la… mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la IOHANNIS acasă. Deci, eu o să încerc să opresc căcatul ăsta, da' problema… am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai, să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc, că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți… discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu… Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibi! Spune-mi, nu ți-au zis să mă… vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! …[neinteligibil]… în, în tine stă, în tine stă pentru… Tu… dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva.

………………………………………………………………………………………………………………………….

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Nu știu …[neinteligibil]… încredere în mine.

Dinu M. C.: …[neinteligibil]… sunt speriată, nu mai știu.

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu îți dau avocat, îți dau aia… mă ocup de tot. ”Eu una dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă.” Ei, cred că, pe bătăliile astea politice, vor să ajungă la mine. Eu, una, eu sunt și în to… am o grămadă de relații, am tot. Dar dacă m-ai mă ia și pe mine și mă încurcă. Ai înțeles?

DINU MARIANA CARLA: Am înțeles!

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu pot să chem în seara asta, chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac… Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei …[neinteligibil-vorbește în șoaptă]…

Dinu Mariana Carla : Ok.

 

Rareș Bogdan a respins susținerile lui Vanghelie din interceptări, declarând că nu a mai vorbit cu președintele Iohannis de când i-a luat interviu, nici la telefon, nici prin sms.

Realizatorul TV a precizat că s-a întâlnit cu Vanghelie de mai multe ori, că s-ar fi bucurat ca Vanghelie să ajute la dărâmarea lui Ponta, dar  că nu a avut nicio discuție despre intervenții. De asemenea, că i se pare un abuz ca procurorul de caz să introducă numele său și al președintelui țării în referat, pentru că îi crează prejudicii de imagine.

"Într-adevăr am vorbit cu Vanghelie despre contruirea unei noi majorități, am vorbit și cu Geoană. Dorința mea e să-l dau jos pe Ponta (…) Nu știu unde locuiește Klaus Iohannis, n-am fost la el acasă niciodată, nici la Sibiu, nici la București" a declarat Rareș Bogdan la B1 TV.

Rareș Bogdan a recunoscut faptul că în urmă cu trei ani a prezentat "Vanghelionul", dar că el a prezentat și alte evenimente.

Precizăm că procurorii nu puteau scoate numele lui Rareș Bogdan , al președintelui țării sau orice  alt nume de persoană cu funcție sau notorietate  pentru că ar fi denaturat puterea de convingere a lui  Vanghelie asupra unui martor, încercarea lui de a-i arăta ce relații importante, influente are, relații care ar fi putut influența cursul anchetei. Astfel de argumente sunt probe pentru obținerea arestării preventive pe motiv că, prin lăsarea în libertate, inculpatul poate altera probe, poate influența martori sau suspecți.

Înalta Curte urmează să se pronunțe vineri seara  asupra solicitării DNA de arestare a primarului Marian Vanghelie și a altor patru persoane.

Vanghelie este acuzat că, în perioada 2007- februarie 2015,  a pretins și primit comisioane de 20% din plata lucrărilor efectuate potrivit contractelor încheiate cu omul de afaceri Dumitru Marin. Prejudiciul este de peste 2 miliarde de lei noi, iar comisioanele percepute de primar depășesc 88 de milioane de euro în cei opt ani investigați de procurori. Parte din bani au ajuns ca publicitate la televiuni, alta la PSD, însă cea mai mare a fost investită de Vanghelie în achiziții imobiliare, prin interpuși, susțin procurori. În dosar este suspectă și iubita primarului, Oana Mizil, deputat PSD.

În dosar există ca probe denunțuri, declarații, interceptări audio-video. 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă