8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialINCENDII de vegetație în Satu Mare: Peste 150 de ha, MISTUITE de...

INCENDII de vegetație în Satu Mare: Peste 150 de ha, MISTUITE de foc

Șapte incendii au izbucnit, miercuri, după-amiaza, în Satu Mare, în urma cărăra au ars 150 de hectare de vegetaţie uscată, informează Mediafax.

Astfel, pompierii s-au luptat, mai bine de 10 ore pentru stingerea incendiilor care au provocat pagube însemnate. Cele mai afectate zone au fost cele din localităţile Vama şi Tur, unde au ars câte 50 de hectare de vegetaţie uscată, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare.

“ISU Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea unui număr de şapte incendii manifestate în spaţii deschise, acestea fiind semnalate în decurs de zece ore, începând de miercuri după-amiază, peste 150 de hectare de vegetaţie uscată fiind mistuite de flăcări. Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Negreşti Oaş, unde au ars cinci hectare, Prilog Vii, unde au ars două hectare, Vama – au ars 50 hectare, Noroieni – au ars 25 hectare, Tur – au ars 50 hectare şi Tătărăşti, unde au ars aproximativ 20 de hectare de vegetaţie uscată”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii ISU Satu Mare au subliniat că cercetările efectuate la faţa locului au indicat că evenimentele au fost, cel mai probabil, rezultatul “provocării focului în spaţii deschise”.

“Având în vedere că cele mai multe incendii semnalate în decursul lunii august au fost de vegetaţie uscată, când s-a înregistrat un număr record de 59 de incendii, reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător”, se mai arată în comunicatul ISU Satu Mare.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă