11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialIncendiul din clubul Bamboo: Anchetatorii spun că nu a fost o mână...

Incendiul din clubul Bamboo: Anchetatorii spun că nu a fost o mână criminală, dar un agent de pază al clubului și avocatul susțin contrariul: Focul a fost pus. INSEMEX Petroșani va efectua o anchetă

La o zi după incendiul din Bamboo, care a fost mistuit de flăcări, doar patru din cei 44 de răniți se mai află internați în spitalele din București. Oamenii legii continuă audierile, iar, la prânz, inspectorii ISU vor face o nouă verificare la club, pentru a vedea dacă incendiul a fost stins complet. 


UPDATE 14.20:  Unul dintre avocații clubului Bamboo, Cătălin Dancu, a declarat că incendiul în urma căruia localul a ars a fost provocat, scrie agenția News.ro. Avocatul a mai susținut că mai mulți angajați ai clubului ar fi semnalat prezenţa unor persoane necunoscute în zona fostei săli de fitness a localului, folosită în prezent ca depozit. Mai multe declarații ale avocatului, aici. 


Citește și: GALERIE FOTO. Cum a fost mistuit de flăcări clubul de lux Bamboo din București


Citește și:  Proprietarul clubului Bamboo ar avea legături cu mafia italiană. Joshua Castellano ar fi nepotul primei femei care a condus Camorra


13.55: Experții din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani vor face o expertiză la clubul Bamboo din București, săptămâna viitoare, a declarat, pentru Agerpres, directorul institutului. 

“Vom fi solicitați când se va stinge focarul de acolo. Cred că se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare. Vom trimite o echipă acolo”, a declarat directorul general al INSEMEX Petroșani, Artur George Găman.


12.30: Procurorii care au mers duminică la clubul Bamboo nu au putut intra în incinta localului, pentru că foxul nu a fost declarat lichidat. Oamenii legii au declarat că, din datele culese până în prezent, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală. 

“Am început o cercetare la fața locului. Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a declarat procurorul Mihai Prună, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. 

Pe de altă parte,  unul dintre agenţii de pază ai localului le-a povestit jurnaliștilor, după ce a ieșit de la audieri, că el crede că focul a fost pus de cineva. 

“Cu exactitaate nu se ştie ce s-a întâmplat. Fumul a început să se vadă pe la 3, 3 şi ceva. Fumul a apărut în barul din partea din faţă, chiar la intrare, spun colegii. Eu am avut altă sarcină, am fost undeva la office şi în momentul în care colegii au dat prin staţie că a început incendiul, oamenii deja au început să iasă. Am avut noroc că am avut foarte multe evacuări de urgenţă. Sunt vreo cinci, şase ieşiri de urgenţă. Nu s-au îmbulzit oamenii, din contră, au ieşit în linişte. La sfârşit doar,când a fost aşa mai..Nu au fost flăcări, totul a fost ignifug. Cred că au fost vreo 600, 700 oameni în club. Nu pot să vă spun dacă se fuma, s-a fumat narghilea. Spuneţi-mi un club unde nu se fumează. Am fost instruiţi de când s-a întâmplat nenorocirea la Colectiv. Astea sunt nişte aberaţii cu aruncarea în piscină. Piscina era acoperită de zăpadă, nu are apă, lumea aberează. Autorităţie au intervenit ok. (…) Au fost controale, ultimul a fost acum o lună. Părerea mea e că focul a fost pus”, a declarat agentul de pază  Eugen Barbu.

Anchetatorii au mai declarat că au luat documente de la ISU, Primăria şi Poliţia Locală Sector 2, precum şi de la spitalele unde au fost tratați răniții în incendiu.

Totodată, duminică, este audiat și administratorul clubului, Radu Tarcan. Patronul localului, Joshua Castellano, a fost citat pentru declaraţii.

Potrivit anchetatorilor, în clubul Bamboo se aflau atunci câteva sute de persoane.


Femeia internată la spitalul Floreasca în stare foarte gravă este stabilă, a declarat purtătorul de cuvânt al unității, Bogdan Oprița, pentru Agerpres. Ea este în continuare internată la Terapie Intensivă. 

De asemenea, rănitul internat la spitalul Sf. Pantelimon ar putea fi externat duminică.


Duminică dimineață, mai sunt internate patru persoane: trei – la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi o persoană, la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon”, a declarat, pentru agenția News.ro, secretarul de stat Raed Arafat. 

La Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, continuă audierile în dosarul deschis de autorități pentru infracțiunea de distrugere din culpă. În această cauză, sâmbătă au fost audiate 20 de persoane, printre care angajați ai clubului și clienți. 

Pe numele patronului clubului, Joshua Castellano, s-a emis o citație, pentru a veni la audieri, întrucât nu a fost găsit de anchetatori, transmiteau sâmbătă agențiile de presă. 


Citește și: FOTO. Șase cluburi au fost amendate, sâmbătă noaptea, după descinderile ISU. Verificările au reînceput după ce Bamboo a fost mistuit de flăcări


Duminică, ar urma să fie audiat administratorul clubului, care a fost internat sâmbătă la spitalul Floreasca, conform declarațiilor avocatului clubului, Dumitru Bădrăgan. 

De asemenea, tot duminică, în jurul prânzului, inspectori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov vor face o nouă verificare la clubul Bamboo, pentru a verifica dacă incendiul este stins complet.  

”Ca urmare a evaluării efectuate de specialiști ai Inspectoratului de Stat în Construcții s-a stabilit că structura de rezistență a clădirii este grav afectată, fapt ce determină limitarea accesului pompierilor în interiorul clubului. În jurul prânzului se va realiza încă o verificare la fața locului, pentru a determina dacă incendiul este stins”, conform ISU București. 

De la ora 08.00 dimineața, la clubul Bamboo au rămas în supraveghere două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru descarcerare, pentru supravegherea zonei.


Citește și:  FIRUL EVENIMENTELOR. Tot ce știm până acum despre incendiul din clubul bucureștean Bamboo | FOTO + VIDEO

Mărturie emoționantă, după incendiul din Bamboo: Erau urlete, am văzut exact Colectivul în faţa ochilor. Acum un an şi ceva mă uitam la televizor şi acum trăiesc asta | GALERIE FOTO


Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă, la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că nu există nicio autorizaţie emisă de către primărie pentru Clubul Bamboo, precizând că administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare, dar acesta era incomplet şi a fost retras pentru completare.

El a precizat că clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizaţiei termenul a fost prorogat până în iunie 2017.


Citește și: Incendiul din Bamboo. Autoritățile și avocații clubului se contrazic în privința autorizației de securitate la incendiu. Cum poate funcționa un club fără această autorizație | FOTO + VIDEO

BREAKING NEWS. Clubul de lux Bamboo din București, mistuit de un incendiu. Cinci din cei 44 de răniți mai sunt internați. Martorii povestesc că în club ”se fuma palmat” | FOTO + VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă